Annonce
Ugeavisen Tønder

Sommerferie: Kommune klar med buket af gratis aktiviteter

Kommunen arrangerer blandt andet stranddage på Rømø, hvor børn og unge kan prøve kræfter med bygning af drager, sandskulpturer og strandsurfing. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Tønder Kommune arrangerer i år en række gratis aktiviteter for børn og unge. Blandt andet kan man bygge drager på Rømø.
Annonce

Tønder: Børn og unge i Tønder Kommune har i år muligheden for at tilmelde sig en række gratis aktiviteter arrangeret af kommunen.  Blandt aktiviteterne er sommercamps, hvor forskellige idrætsgrene og aktiviteter afprøves, stranddage på Rømø, og en familietur med Tønnisgård.

De første aktiviteter begynder i uge 28.

Tønder Kommune har fået 1,2 millioner kroner fra Børne- og Undervisningsministeriet - penge, som skal bruges på at give børn og unge en god sommerferie. Det er nogle af disse midler, der bruges til at gøre rækken af aktiviteter gratis.

- Der er ingen form for deltagerbetaling. Man kan endda være heldig at få forplejning. Så vi håber selvfølgelig, at det bliver et tilløbsstykke, fortæller Esben Thøstesen, der er Tønder Kommunes projektleder på Bevæg dig for livet-tiltaget.

Man kan læse mere om buketten af tilbud på Tønder Kommunes hjemmeside allerede - her kan man også tilmelde sig. Som udgangspunkt er aktiviteterne for børn og unge i alderen 6-17 år, og derudover har UngTønder sommerferieaktiviteter for unge fra 5. klasse og op til 18 år.

Desuden har Tønder Kommune skræddersyet sommerferieaktiviteter til udvalgte borgergrupper - blandt andet plejefamilier.

Annonce

Håb om god oplevelse

René Andersen (V), formand for Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg, siger følgende:

- Det er vigtigt, vi kan gøre noget for børn og unge hen over sommerferien, og det synes jeg flexer godt sammen med, at der har været corona og jo stadigvæk er nogle restriktioner omkring nogle forskellige ting.

-   Jeg håber da selvfølgelig på, at der er nogle, der får en god oplevelse, fortæller udvalgsformanden blandt andet.


Der er ingen form for deltagerbetaling. Man kan endda være heldig at få forplejning. Så vi håber selvfølgelig, at det bliver et tilløbsstykke.

Esben Thøstesen, projektleder


Kim Printz Ringbæk (S), formand for børn- og skoleudvalget, peger på, at det generelt er vigtigt, at der aktiviteter til kommunens unge befolkning i sommerferieperioden. Tidligere har der været en brugerbetaling.

- Det er rigtig fint, at man har taget den udfordring op og sagt, at nu skal alle i hvert fald have mulighed for det. Om alle så benytter sig af det, det er svært at vide. Men når det ikke koster noget, så kan vi da have en forventning om, at flere benytter sig af det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce