Annonce
Ugeavisen Tønder

Sommerfest: Restriktioner kapper en dag af nyt musikevent

Hans Sjursen og folkene bag Brinksgaard har på grund af de nye restriktioner taget en dag ud af den planlagte sommer-musikfest i starten af juli. Privatfoto
De planlagte to musik-dage rundt om Brinksgaard i Rørkær reduceres til en. Men Michael Falch har fortsat kurs mod marskgården i starten af juli.

TØNDER: Sommerens corona-restriktioner, der blev lanceret i den forløbne uge, lammer ikke kun den danske festival-sommer. Også i Rørkær får de nye samværsregler konsekvenser.

- Vi skærer lørdagen væk. Til gengæld giver vi den max gas om fredagen.

Sådan siger Hans Sjursen, der sammen med hustruen Pernille Lundgaard står bag livsstilsbutikken og café Brinksgaard samt Marskdestilleriet i Rørkær. I weekenden 2.-3. juli havde de lagt op til en sommerevent med to koncertdage og madoplevelser rundt omkring deres historiske marskgård. Men de to dage bliver altså nu til en.

Annonce

- Vi holder fast i fredag med Michael Falch som hovednavn, men de nye krav om afstand og opdeling gør, at vi må se bort fra lørdag. Vi har behov for mange ekstra frivillige kræfter, og dem kan vi ikke trække på i to dage, forklarer Hans Sjursen.

Masser af plads

Hovednavnet lørdag aften skulle efter planen have været den danske countryrock-sanger Ester Brohus. Men hende må publikum altså have til gode til en anden given lejlighed.

Ifølge Hans Sjursen holder Brinksgaard fast i det oprindelige koncept med en sommerfest, der byder på både kulinariske specialiteter og altså musik fra øverste hylde.

- På grund af de nye restriktioner kommer vi nok til at tage et lidt større område i brug. Vi har heldigvis masser af plads.

Under corona-nedlukningen har Michael Falch både skrevet en meget personlig erindringsbog og et utal af nye sange. Nogle af disse skal præsenteres, Falch'en - formentlig i selskab med sin faste guitarist Lars Skjærbæk og den norske cellist Live Johannson - optræder ved en nyskabt sommerevent på Brinksgaard i Rørkær den 2. juli.  Foto: Timo Battefeld

I forbindelse med afviklingen af musik-fredagen har Brinksgaard allieret sig med koncertbureauet EventC.

- De har meget stor erfaring med afvikling af store arrangementer. Alene her i foråret står de bag 14 koncerter.  De kommer med masser af erfaring, så vi er i gode hænder med hensyn til en afvikling i en hyggelig atmosfære, hvor alle regler bliver overholdt og hvor alle kan føle sig trygge, siger Hans Sjursen.

Annonce

Billetter

Med hensyn til sidste udskænkning klokken 22, som de nye restriktioner foreskriver, vil der ikke opstå problemer i Rørkær. Her var der på forhånd lagt op til en aften, der sluttede klokken 21.30.

Med hensyn til billetter til fredag aften er forsalget godt i gang, og de i første omgang udbudte 500 billetter er næsten væk. Der er dog mulighed for, at antallet udvides.

- Vi holder øje med udviklingen, og vil på et senere tidspunkt tage stilling til, om vi sætter 100 eller 200 billetter ekstra til salg. Billetterne skal nok få ben at gå på, men vi sælger ikke flere, før vi ved, at vi kan kontrollere det hele og afvikle arrangementet med ro i maven, siger Hans Sjursen.


De kommer med masser af erfaring, så vi er i gode hænder med hensyn til en afvikling i en hyggelig atmosfære, hvor alle regler bliver overholdt og hvor alle kan føle sig trygge.

Hans Sjursen, Marsk Destilleriet og Brinksgaard, Rørkær


Ud over Michael Falch, der er hovednavn den 2. juli på Brinksgaard, byder den musikalske sommerfest også på et møde med unge Nicklas Ejby. Han slår sig op som solist med over 600 sange fra 60'erne og frem til i dag på repertoiret, og har bl.a. flere optrædener ved "Rock under broen", sommerrock i Fredericia og opvarmer for Mads Langer på CV'et.

Annonce

Mere musik

Sommer-koncerten på Brinksgaard er en prøveballon i forhold til eventuelt kommende, lignende arrangementer, og det er allerede nu aftalt, at Tønder Festival vil få en andel af et eventuelt overskud.

Apropos Tønder Festival: Hans Sjursen og Brinksgaard var sidste år blandt initiativtagerne til alternative tiltag i forbindelse med den dengang aflyste Tønder Festival. Eftersom festival i sidste weekend i august også er aflyst i år, kan nye initiativer til fordel for festivalen komme i spil. Ifølge Hans Sjursen er det for tidligt at sige noget på nuværende tidspunkt.

- Jeg vil bestemt ikke udelukke, at der kommer støttearrangementer. Der arbejdes på sagen, siger han.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

40 års jubilæum hos Ecco

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Tre ting du kan få ud af at være brandkadet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Ny café med fokus på madspild: Smørrebrød, kage og bobler på menutavlen

Ugeavisen Tønder

Succes med unge brandkadetter: Flere fortsætter som brandmand

Ugeavisen Tønder

Nummer 1: Vind, Strøm, Hjerte, Hus, Får

Ugeavisen Tønder

Nybagte forældre har kastet sig over hobby: Designer hylder og minimalistiske skriveborde

Ugeavisen Tønder

Friluftsbadene er klar til sommer

Ugeavisen Tønder

Ursula har altid engageret sig aktivt i demokratiet: Nu er hun ny klummeskribent i Ugeavisen

Ugeavisen Tønder

Efter hård nedrykning: Fodbold-flagskib har fundet en ny sportschef

Ugeavisen Tønder

Nu kan du handle i Bilka - i Tønder

Ugeavisen Tønder

Voksede op blandt brandmænd: Nu er de det selv

Ugeavisen Tønder

Klummeskribent bygger både og spiller musik

Ugeavisen Tønder

Pølsemagerens bedste bud på en gourmet hotdog

Ugeavisen Tønder

Citychef begejstret over længere åbningstider og udfasning af mundbind

Ugeavisen Tønder

Fra købmandsgård over museum til arkiv og udstilling

Ugeavisen Tønder

Over 200 børn var på madskole i Højer: - Hvad er en stavblender?

Ugeavisen Tønder

DM i skak: De lokale deltagere klarede sig over forventning

Ugeavisen Tønder

Grillsæsonen har ramt Danmark: Det kan mærkes i Højer

Ugeavisen Tønder

Skærbæk afholder fredagshygge

Ugeavisen Tønder

Det er her, musikken spiller: Tønder Festival indstifter Hall of Fame

Ugeavisen Tønder

Sol og smagsprøver: Fødevarehuset i Tønder er åbnet

Ugeavisen Tønder

Klumme: Man kan det, når man gør det

Ugeavisen Tønder

Thorsten hader at have ryggen fri

Annonce