Annonce
Ugeavisen Tønder

Stærkt ansøgerfelt: Flere vil arbejde med ældre

Sundhedsudvalgsformand i Tønder Kommune, Irene Holk Lund, glæder sig over de mange ansøgere til kommunens sundhedsuddannelser. Foto: André Thorup
Annonce

TØNDER: I de senere år har der i de danske kommuner været en stigende interesse for uddannelserne til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper.

Tønder Kommune er blandt de kommuner, som mærker den øgede interesse. I alt 34 ud af 50 ansøgere til uddannelserne i Tønder Kommune er blevet optaget, skriver Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Udvalgsformand er glad

Formanden for Sundhedsudvalget i Tønder Kommune, Irene Holk Lund, glæder sig over udviklingen.

- Jeg er overordentligt glad for, at vi i Tønder Kommune lykkes med at rekruttere til uddannelsen, så vi fortsat kan sikre, at vi har veluddannede medarbejdere til at varetage pleje- og omsorgsopgaver, udtaler hun i en pressemeddelelse.


Grundforløbet har været meget spændende, så nu glæder jeg mig rigtig meget til at komme ud og prøve de ting, jeg har lært

Tove Bjørn, elev på sundhed og socialuddannelserne i Tønder


Glæden over det nye optag deles af Aase Koch, som er afdelingschef for omsorg og pleje.

- Det er glædeligt at se, at der har været en pæn interesse for de to uddannelser, og mindst lige så glædeligt, at vores nye elever er godt kvalificerede til at gå i gang med deres nye uddannelse, forklarer hun i pressemeddelelsen.

Annonce

Elever med forskellige baggrunde

Når de nye elever i 2021 skal i gang med deres uddannelser, så bliver det med forskellige baggrunde.

Et eksempel på dette er den 27-årige salgsassistent og mellemleder Alexander Feenstra fra Svendborg, som i forbindelse med uddannelsen er flyttet til Skærbæk. Han var i sine teenageår i gang med SOSU-uddannelsen, men valgte at skifte retning. Men nu vender han tilbage til social- og sundhedsområdet.

- Da jobcenteret åbnede for at ledige måtte komme i praktik igen, kontaktede jeg hjemmeplejen i Skærbæk, hvor jeg var i praktik i en måned. Sammenholdet var helt fantastisk, og det var en god og lærerig praktik, så når jeg kørte hjem fra hjemmeplejen, følte jeg virkelig, at det var den rette hylde, jeg var landet på. Derefter gik det slag i slag ved jobcenteret og HR afdelingen, og jeg blev tilbudt elevløn også på grundforløbet, og glæder mig til at komme i gang, fortæller Alexander Feenstra.

Blandt hans kommende medstuderende finder man 52-årige Tove Bjørn, der har brugt afskedigelsen fra sit tidligere job som oplægget til at realisere en gammel drøm om at arbejde med ældre.

- Grundforløbet har været meget spændende, så nu glæder jeg mig rigtig meget til at komme ud og prøve de ting, jeg har lært, fortæller Tove Bjørn.

Af de 34 elever, som er blevet optaget i Tønder Kommune, uddanner de 22 sig til social- og sundhedsassistenter, mens de resterende 12 uddanner sig til social- og sundhedshjælpere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce