Annonce
Ugeavisen Tønder

Stort fald i antallet af nye virksomheder bekymrer ikke erhvervsdirektør

Direktør for Tønder Erhvervsråd Peter Engel-Andreasen er ikke bekymret over stort fald i antallet af nye virksomheder. Foto: Michael Ehrhorn
100 nye virksomheder er skudt op i Tønder Kommune gennem det seneste halve år, og det er et ret markant fald i forhold til sidste år. Krisen kradser dog ikke nødvendigvis.
Annonce

Tønder: Det har ikke været de letteste tider, hvis man har drømme om at starte ny virksomhed i Tønder Kommune. Krisen og usikkerheden holder mange fra netop det, og det kan man godt aflæse i nye tal, der er kommet fra regnskabs-virksomheden Dinero.

I årets første seks måneder er 100 nye virksomheder skudt op lokalt, og selvom det lyder ganske lovende, var tallet sidste år oppe på 160 i det første halve år af 2019.

Det betyder et fald på 38 procent, og det er faktisk kun overgået af Morsø Kommune, når man ser på tallene for resten af landet.

Alligevel er panderynkerne til at overse hos direktør for Tønder Erhvervsråd, Peter Engel-Andreasen.

- Vi oplever faktisk, at mange tager fat i os i øjeblikket for at blive rådgivet i forhold til at springe ud som selvstændige. Vi har rigtig travlt på den front, melder han.

Annonce

Burde have fået tæsk

At Tønder Kommune falder voldsomt i antallet af nye virksomheder kan hænge sammen med, at mange er afhængige af det tyske marked, der også er særdeles usikkert i øjeblikket.


- I krisetider er der desværre rigtig mange, der mister deres arbejde. Det kan dog godt være en ekstra motivation i forhold til måske at prøve at springe ud som selvstændig.

Peter Engel-Andreasen, erhvervsdirektør


Ser man på landsgennemsnittet har der også været et fald, og det er svært at undgå i krisetider, mener Peter Engel-Andreasen og Tønder Erhvervsråd.

- Det er desværre ikke noget, vi kan lave om på. Vi får dog flere henvendelser lige nu, end vi normalt gør, og det er faktisk ret overraskende. Vi burde nok have fået flere tæsk, end vi har fået, udtaler han.

Og der kan sagtens være en grund til, at forespørgslerne på at blive selvstændig stiger netop nu.

- I krisetider er der desværre rigtig mange, der mister deres arbejde. Det kan dog godt være en ekstra motivation i forhold til måske at prøve at springe ud som selvstændig, fortæller Peter Engel-Andreasen.

Annonce

Skruer op

Tønder Erhvervsråd og Peter Engel-Andreasen er klar til forhåbentlig at hjælpe endnu flere nye virksomheder i den næste tid.

Herfra vil man også gøre en aktiv indsats for at styrke mulighederne.

- Lige nu er det ferietid, så der sker der ikke så meget, men på den anden side kommer vi til at skrue godt op, understreger Peter Engel-Andreasen.

Erhvervsdirektør Peter Engel-Andreasen vil sammen med en række stærke aktører skabe mere liv i gågaden. Foto: Michael Ehrhorn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce