Annonce
Ugeavisen Tønder

Sygehuset rummer en smeltedigel af sundhedsfaglige tilbud

Tønder Sygehus huser en skadesklinik, som kan tage sig af de mest akutte ukomplicerede sager. Skadesklinikken er bemandet med behandlingssygeplejersker mellem 8 og 22 hver dag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Der har været en del blæst omkring sygehuset i Tønder, men nu ser det ud til, at sygehuset har fundet sin plads. En lang række både private, kommunale og regionale sundhedstilbud huses på sygehuset.

Tønder: Der er masser af liv i Tønder Sygehus. Og denne formiddag, hvor avisen kigger forbi, og Afdelingssygeplejerske Jonna Bruhn viser rundt i huset.

- Der er efterhånden fyldt op i hele sygehuset. Det eneste, der nu står tomt er de lokaler, der før husede AOF, og dem er der også en plan for. Ellers er lokalerne ved at være fyldt ud, fortæller hun, mens vi går gennem de mange lange gange.

Sygehuset huser både private, kommunale og regionale tilbud til patienterne, og det er indrettet, så det giver mest muligt mening i forhold til de patientforløb, som Tønder Sygehus kan tilbyde.

- Vi tænker ikke over i det daglige, om det er en funktion, der hører under det regionale sygehusvæsen, eller om det er noget, der hører under det kommunale. Hvis vi har brug for hjælp, og det giver mening, så spørger vi kollegerne. Og det er uanset om de er ansat det ene eller det andet sted, forklarer Jonna Bruhn.

På laboratoriet tages der omkring 75 blodprøver dagligt. Et hurtigt svar på en blodprøve er essentielt for, at patienterne hurtigt kan komme videre i systemet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Kun i dagtimerne

Der er kun lys i sygehuset i dagtimerne. Ikke siden 2009 har der været overnattende patienter på Tønder Sygehus. Til gengæld har det givet en fordel i forhold til den generelle tendens, der ses indenfor sygehusvæsenet.

- Det går mere og mere i retning af, at vi skal kunne klare mange ting ambulant og uden indlæggelse. Man kan sige, at vi i Tønder er blevet tvunget ind i den tankegang på et tidligt tidspunkt, da vi mistede sengeafsnittet i 2009. Det betød, at vi allerede den gang begyndte at tænke mere i sammedags-behandlinger, og på hvordan vi bedst kunne indrette hverdagen, når fokus er, at patienterne ikke skal overnatte, forklarer Jonna Bruhn.

Afdelingssygeplejerske Jonna Bruhn foran den store mosaik, der pryder indgangsrummet på Tønder Sygehus. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Ro på

Jonna Bruhn føler, at der nu er rimelig ro på i forhold til den usikkerhed, som der en del år har været omkring Tønder Sygehus.

- Vi går på ingen måde i det daglige og frygter for vores job. Jeg føler, at vi har en sygehusdirektion, der tænker Tønder i i alle sammenhænge. Vi bliver bestemt ikke glemt i det store billede, fortsætter Jonna Bruhn.

Snart flytter kommunens sygeplejeklinik også ind på sygehuset, og sammen med en række andre kommunale tilbud, der allerede er på sygehuset, er det med til at styrke sygehuset som helhed.

- Man kan sige, at det er med til at fremtidssikre sygehuset. Jo flere tilbud, vi kan samle til patienterne, jo stærkere står vi, siger Jonna Bruhn.

Også kommunens genoptræningshold holder til på Tønder Sygehus. De skaber liv i gangene, når færdigheder skal genoptrænes. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Omkring 12000 patienter er årligt igennem på regionens daghospital i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Også privatpraktiserende læger huses på sygehuset. Her er det læge Sysanne Smits, der er én af de fem privatpraktiserende læger, der har praksis i sygehusets bygninger. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Rundtur Tønder Sygehus. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Ugeavisen Tønder

Unge kræfter har sparket liv i gammel spejdertradition

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

'Nørdet' festival håber at kunne tiltrække 2500 gæster

Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Så huen passer

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Annonce