Annonce
Ugeavisen Tønder

Syrisk ægtepar har åbnet frisørsalon i Vestergade

Det kurdiske ægtepar fra Syrien, Khaled Hasan og Midia Baklaro, slog i lørdagens døren op til deres fælles frisørsalon - Lilian Frisør - i vest Vestergade i Tønder. Butikken rummede tidligere i en årrække Galleri Tønder. Foto: Martin Franciere
Det syriske ægtepar Khaled Hasan og Midia Baklaro slog i weekenden døren op til deres nye frisørsalon - Lilian Frisør.
Annonce

TØNDER: Tønder midtby er blevet en frisørsalon rigere. I weekenden slog det syriske par Khaled Hasan og Midia Baklaro døren op til den nyindrettede frisørsalon med navnet Lilian Frisør.

Lilian er også navnet på parrets tredje datter, der for snart tre år siden blev født i Danmark.

Parret stammer fra byen Afrin i Syrien. De mødte hinanden, da de fulgte et frisørkursus i Aleppo. Få år efter åbnede Khaled Hasan og Midia Baklaro sammen en salon i Afrin. Siden har 31-årige Midia også arbejdet som frisør i Tyrkiet, da familien var splittet og på vej væk fra det krigshærgede land.

Khaled Hasan og Midia Baklaro fortæller, at det er en drøm at åbne frisørsalonen. Desuden vil de gerne give noget tilbage til Danmark. Vi vil gerne arbejde og dermed bidrage til samfundet, siger 39-årige Khaled Hasan. Foto: Martin Franciere
Annonce

Godt arbejde - billig pris

Selv om der i forvejen findes en lang række frisører i Tønders indre by, så er parret ikke nervøse for at stå uden folk i de fire stole, salonen rummer.

- Det er lige meget, at der findes andre saloner. Vi kan tilbyde et godt stykke arbejde til en billig pris, griner 39-årige Khaled Hasan.

Efter at være flygtet til Danmark i 2015 blev Khaled Hasan familiesammenført med Midia Baklaro og parret to ældste døtre, Hevro og Lava, i 2016.

- Tønder er stille og rolig. Her er masser af gode mennesker, som har respekt for hinanden, siger Khaled Hasan, der som hustruen netop er blevet færdig med 9. klasse på VUC.

Annonce

Vigtig drøm

Selv om skolen er overstået, så erkender parret, at det danske sprog er en svær størrelse. Derfor håber de også, at danskere vil frekventere salonen, der ligger i Vestergade, hvor Galleri Tønder tidligere holdt til.

- Hvis man skal være god til dansk, så kan man ikke kun nøjes med at have sproget i skolen, så skal man også i kontakt med danskerne, siger Media Baklaro og understreger, at åbningen af salonen har været vigtig for hende:

- Siden jeg var 15 år, har jeg arbejdet som frisør. Først med min søster, så i Tyrkiet og nu i Danmark. Det her er min drøm - det er så vigtigt for mig.

Khaled Hasan tilføjer, at for ham er det også vigtigt at give noget tilbage til Danmark.

- Vi vil gerne arbejde og bidrage til samfundet, siger Khaled Hasan, som pointerer, at parret er kurdere.

En herreklip koster 100 kroner, mens en børneklip koster det halve i Lilian Frisør.

Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce