Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder åbner igen for udenlandske vielser

I forbindelse med corona-pandamien blev der lukket for vielser af udenlandske par i Tønder. Men nu er dørene atter slået op, og de første par ventes til Tønder i næste uge, oplyser fagchefen for borgerservice, Thomas Dam. Arkivfoto: Jacob Schultz
Fra og med onsdag er det atter muligt for udlændinge at rejse til Tønder for at blive gift. Op mod 800 par forventes at blive viet i Tønder i år.
Annonce

TØNDER: Nu slår Tønder Kommune atter dørene op for udenlandske par, der vil vies i Tønder by.

Som med så meget andet blev der også lukket ned for rådhusvielserne, da grænserne blev lukket for tre måneder siden. For Tønder Kommune betød det helt konkret, at man måtte aflyse 163 vielsesterminer i perioden fra den 12. marts til den 15. juni. Nu er parrene så på vej til Tønder igen.

Tønder er normalt en særdeles populær destination for udlændinge, der gerne vil giftes. Faktisk så populær, at Tønder Kommune optræder på andenpladsen over kommuner, som de udenlandske par søger mod for at blive viet.

- Før i tiden var det Ærø, de udenlandske par søgte hen, når de skulle vies. I dag ligger Tønder nummer to på listen kun overgået af Københavns Kommune, siger Thomas Dam, der er fagchef for borgerservice i Tønder Kommune.

Annonce

Markedsføring

Og hvorfor er det så, at Tønder har overgået bryllupsøen Ærø?

- Jeg tror, det er fordi Tønder i Tyskland slår sig op på at være en bryllupsby. Vi betaler for markedsføringen for at ligge højt på listen, når man søger på internettet, siger borgerservicechefen og tilføjer, at han gætter på, at de giftelystne par søger mod Tønder, fordi det er lettere end at komme til Ærø, der inkluderer en sejltur på en time hver vej.

Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen (V), glæder sig til gensynet med de mange udenlandske bryllupsturister i Tønder.

- Jeg er rigtig glad for, at vi atter kan byde vores udenlandske brudepar velkommen tilbage til Tønder. Det skaber liv i byen og også omsætning for de handlende i Tønder Kommune, så jeg håber, vi snart kan være tilbage på normalt niveau, siger Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Vielser giver omsætning

Ifølge kommunens tal har hvert vielsespar halvanden overnatning tilsammen. Desuden bliver der brugt penge på blomster, mad og diverse. Gamle tal viser, at parrene tidligere brugte 2500 kroner per brudepar, mens de opholdt sig i Tønder. Men det er gamle tal, og i dag er omsætningen ikke helt på samme niveau. Alligevel er besøgende af vielsesparrene vigtige.

- Det giver omsætning i detailhandlen. Der er økonomi i det siger, Thomas Dam.

Der er i øjeblikket cirka 350 par, som har opnået godkendelse til en vielse i Danmark - og som aktivt har valgt Tønder som deres vielsesdestination.

De 163 aflyste vielsesterminer skal lægges oveni de cirka 350 par, der skal til at finde en passende termin, og dermed vil godt 500 par de kommende måneder komme til Tønder for at blive viet.

Annonce

30 vielser om ugen

Tønder Kommune håber, at man meget snart vil nå op på det samme antal vielser som før corona-krisen, hvor kommunen modtog ønsker fra cirka 30 par om ugen.

Thomas Dam formoder, at de første udenlandske par bliver viet i den gamle amtsbygning over for rådhuset i næste uge.

- Jeg forventer, at bryllupsparrene fra næste uge strømmer til Tønder, siger Thomas Dam.

Det forventes, at mellem 500-800 udenlandske par vil blive viet i Tønder i indeværende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce