Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder bliver startby for kongeetapen i PostNord Danmark Rundt

Postnord Danmark Rundt ved Dybbøl Mølle i 2016. I 2021 kommer rytterne godt rundt i Tønder Kommune.
Cykelløbet PostNord Danmark Rundt lægger vejen forbi Tønder Kommune i august. De professionelle cykelryttere kommer til at køre mange kilometer i kommunen, hvor Tønder blandt andet bliver startby for løbets kongeetape.

Tønder:  Når 20 hold - herunder seks af de såkaldte World Tour hold fra allerøverste hylde - med 140 cykelryttere fra den 10. - 14. august kører den 30. udgave af cykelløbet PostNord Danmark Rundt, så kommer en stor del af løbet til at foregå i Tønder Kommune. Det oplyser Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

På løbets fem etaper, bliver der mulighed for at opleve rytterne helt tæt på i Tønder Kommune to gange. Det sker på løbets anden og tredje etape. Løbets "kongeetape" får således start i Tønder med mål i Vejle.

Borgmester Henrik Frandsen (TL) glæder sig over, at Tønder Kommune får så fremtrædende en rolle i dette års PostNord Danmark Rundt. DR dækker løbet, som også sendes til 50 lande via Eurosport med blandt andet helikopterdækning af løbet, ligesom der vises billeder fra diverse seværdigheder undervejs.

- Det er virkelig glædeligt, og det vil være med til at sætte Tønder Kommune på landkortet, og vi får en rigtig god mulighed for at vise store dele af vores kommune frem. Der er jo et kæmpe set up omkring sådan et cykelløb, og der er stor opmærksomhed omkring det, siger borgmester Henrik Frandsen i meddelelsen.

PostNord Danmark Rundt i Tønder Kommune

Man kan opleve rytterne i kommunen på to af løbets i alt fem etaper: 

2. etape: Ribe - Sønderborg 183 km.

Allerede på 2. etape, onsdag den 11. august, krydser cykelrytterne kommunegrænsen i nord, når de kommer fra Ribe og via Roager kører til Frifelt. Herefter kører de gennem rundkørslen ved Skærbæk, forbi Skærbækcentret hvor der er pointspurt og via Hjemsted til Ballum. Feltet kører herefter ad Kystvejen til Hjerpsted og Højer. Efter en tur gennem Tøndermarsken kommer rytterne gennem Slotsgaden i Møgeltønder og herfra gennem Tønder og Rørkær for at fortsætte mod Tinglev og målet i Sønderborg.

3. etape: Kongeetapen Tønder - Vejle 219 km.

Dagen efter, torsdag den 12. august, går starten fra Skibroen og Kongevej i Tønder, og herefter går turen til Løgumkloster, hvor man passerer Markedspladsen, hvor der holdes Klostermærken. Herfra køres over Vongshøj og videre til Branderup og Agerskov, hvor man kører gennem Hovedgaden.

Etapen denne dag er løbets kongeetape, som efter starten i Tønder går helt til Vejle. 

Annonce

Motionsløb på ruten

På dagen for løbets kongeetape, kan lokale cykelrytterne også prøve kræfter med ruten. Forud for det professionelle cykelløb denne dag, bliver der nemlig kørt et amatør/motionsløb, hvor der forventes 500 deltagere, der får lov at cykle den samme rute som de professionelle nogle timer før den faktiske etape.

Hvis man er bedst til at heppe fra sidelinjen, bliver der undervejs rig mulighed for at være tilskuer til løbet, lover arrangørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce