Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder festede trods aflyst festival

Lørdag var der støttekoncert til fordel for Tønder Festival. Foto: Sarah Nørgaard
En aflyst Tønder Festival kunne ikke tage festen fra borgere og gæster i Tønder. Særlig lørdag blev der festet igennem i byen, i haverne og i Schweizerhalle.
Annonce

Tønder: Det var en meget anderledes og mærkelig sidste weekend i august denne gang.

Normalt summer Tønder af fest, hygge og masser af musik, når Tønder Festivals mange tusinde gæster sætter liv i festivalpladsen og byens gader.

I år var der gabende mennesketomt på festivalpladsen, men det var der heldigvis ikke i byens gader.

For man går vel ikke af vejen for en god fest i Tønder - heller ikke selvom corona-epedemien forsøger at stikke en kæp i hjulet på arrangementer og sammenkomster.

Annonce

Masser af morgenbrød

Allerede fra morgenstunden lørdag var der masser af folk i byens gader. Her var der inviteret til morgenmad, hvor man kunne købe plads ved et langt morgenmads-bord, og morgenmaden kunne man købe til en pris, så der også var lidt støtte til festivalen inkluderet i prisen.

Omkring 80 bakkede op om tiltaget med fælles morgenmad i Tønder i lørdags. Foto: Mads Grinderslev

Det tilbud havde omkring 80 borgere valgt at takke ja til, og de fik en god start på en helt anderledes festivallørdag.

Annonce

Gang i haverne

Også rundt omkring i byens haver, skete der ting og sager. Mange havde byttet festen på festivalpladsen ud med en havefest som et lille plaster på såret over den aflyste festival.

Musikeren Kasper Buch spillede lørdag haverne tynde i Tønder og omegn. Til daglig er han del af bandet Southern Sound. Foto: Michael Ehrhorn

I nogle af haverne var der sørget for livemusik, da blandt andet den lokale musiker, Kasper Buch, var på en lille mini-turné for at spille lidt håndlavet musik i nogle af de lokale haver.

Annonce

Stor støttekoncert i Schweizerhalle

Det var dog i Schweizerhalle - Tønders kulturhus - at det helt store brag af en koncert fandt sted. Hele to koncerter faktisk.  Til de to koncerter kunne de - godt nok siddende - gæster få en smule festivalstemning, da en perlerække af Tønder Festivals mest trofaste optrædende musikere lagde vejen forbi, og gav en lille bid festivalstemning at leve højt på indtil den rigtige vare kan vende tilbage til næste år.

Lørdag var der støttekoncert til fordel for Tønder Festival. Foto: Sarah Nørgaard

Således bød støttekoncerterne på musik fra Niels Hausgaard, Signe Svendsen, Rikke Thomsen, Mallemuk og Jacob Dinesen. Til støttekoncerten lørdag aften dukkede Michael Falch op som en ekstra overraskelse. Her spillede han et nummer sammen med Signe Svendsen.

Det lokale band, Mallemuk, var ligeledes at finde på scenen i Schweizerhalle i lørdags, da der var støttekoncert til fordel for Tønder Festival. Foto: Sarah Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce