Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder Handelstandsforening: Formandsvalg udskudt til efter corona-krisen

Der bliver først valgt ny formand for Tønder Handelsstandsforening, når samfundet åbner igen. Generalforsamlingen skal nemlig foregå fysisk, fortæller Peter Sørensen, til højre, næstformand i Tønder Handelsstandsforening. Arkivfoto: Michael Ehrhorn
To gange er generalforsamlinger i Tønder Handelsstandsforening aflyst på grund af corona. Nu udskydes også den tredje, indtil medlemmerne kan mødes fysisk og stemme.

Tønder: Der bliver først generalforsamling i Tønder Handelsstandsforening på den anden side af coronakrisen. For godt en uge siden trak formand gennem de seneste fire år, Anders Muus Jacobsen, sig fra samtlige tillidsposter i det lokale handelsliv - herunder formandsposten i Tønder Handelsstandsforening. Og fordi formanden vælges direkte af medlemmerne, vil foreningen være uden formand en rum tid endnu.  Man vil nemlig ikke afholde en digital generalforsamling af én bestemt grund.


Vi vil kun, når det er fysisk. Det er jo for vores medlemmer, og det er det er en af de få gange, hvor vi kan mødes. Det kan man ikke gøre over en computer.

Peter Sørensen, næstformand i Tønder Handelsstandsforening


- En formand kan ikke udnævnes i bestyrelsen i forhold til vedtægterne - en formand vælges på generalforsamlingen. Og der skal jo være en mulighed for hemmelig afstemning, fortæller citychef Stephan Scheelke.

Annonce

Fysisk generalforsamling

Og fordi det ikke er en mulighed af afgive stemmer hemmeligt via de digitale platforme, afventer bestyrelsen, at forsamlingsforbuddet ophæves, så generalforsamlingen kan foregå "gammeldags", det vil sige ved fysisk fremmøde. Det bekræfter næstformand i Tønder Handelsstandsforening, Peter Sørensen.

-  Vi vil kun, når det er fysisk.  Det er jo for vores medlemmer, og det er en af de få gange, hvor vi kan mødes. Det kan man ikke gøre over en computer. Vi skal have nye folk ind nu - og der skal vælges ny formand. Vi har valgt at køre videre uden formand - og den aften kommer der så en ny formand, fortæller Peter Sørensen, som tilføjer, at der mindst skal være et halvt hundrede fremmødte, når der næste gang skal være generalforsamling.

- Vi vil ikke gøre det med færre end 50. Men du må ringe til Mette (Frederiksen, red.), hvis du vil have svar på, hvornår det bliver, siger Peter Sørensen.

- Nu er du jo næstformand. Stiller du op til posten som formand?

- Altså, det kan jeg ikke svare på. Jeg kan hverken sige A eller B, siger Peter Sørensen.

Annonce

Huller fyldt ud

Den afgåede formand, Anders Muus Jacobsen, forlader, foruden formandsposten, også poster i Tønder Erhvervsråd, Facaderådet, Tønder Midtby Udvalg, Detailforum Tønder Kommune og Task Force butikker Tønder Midtby.

- Der har jo være forskellige foreninger og udvalg, hvor Anders Jacobsen har repræsenteret Tønder Handelsstandsforening, og de poster har de overtaget i bestyrelsen. Men vi har da en intention om at få nogle nye medlemmer ind, og der er også medlemmer, der er på valg, siger citychef Stephan Scheelke.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce