Annonce
Ugeavisen Tønder

TØNDER: Ny ECCO-udstilling overrasker og imponerer

Ecco har netop åbnet for gruppe-rundvisninger i en ny og storslået interaktiv udstilling på Toosbuy torv

Der må ikke fotograferes på "æ Laut" - Eccos nye interaktive udstilling på loftet over Café sko. Det er fordi udstillingen fortæller hele historien om Ecco, både om produktionen og historien og det er ikke alle trin i produktionen, som vedkommer alle. Alligevel er udstillingen åben for gæster og det er en god oplevelse!

Udstillingen kan besøges af grupper og det en en udstilling der både er storslået, enestående, mageløs, interaktiv, anderledes, og ikke mindst lokal.

I forbindelse med etableringen af Toosbuy Torv, har Ecco indrettet en udstilling der fortæller om både skoproduktion og virksomhedens historie og ikke mindst skomoden, siden etableringen i 1963.

Historien

Udstillingen fortæller kronologisk om Ecco, fra etableringen og helt ind i fremtiden. Eccos grundlægger, Karl Toousbuy, flyttede fra København til Bredebro og startede et skoeventyr, der i dag er et verdensomspændende brand. Grundlæggeren var meget bevidst om, at virksomhedens succes også skyldtes Bredebros borgere og den lokale opbakning.

Undervejs i udstillingen møder man nedslag i historien, i en Ecco-relation. F.eks. 60ernes fine lange støvler, 70ernes fodformede fodtøj, 80ernes farverige mode, 90ernes særpræg og det nye årtusindes mangfoldighed.

Vidste du at Ecco i starten hed EccoLet, for ikke at komme i konflikt med ESSO?

Eller at Lars von Trier har instrueret en Ecco-reklamefilm?

Eller at Ecco har leveret sko til samtlige danske atleter ved OL i 1988?

Oplevelser

Ud over den kronologiske fortælling, er der indrettet interaktive arbejdsstationer, der fortæller om skoproduktionens mange arbejdsgange. Lige fra design over udvikling, produktion og finish. Hvad er det egentlig der gør Ecco til Ecco - til noget særligt. Udstillingens opbygning fortæller en del af historien. Den er kommet til at hedde Upstairs, men har også fået et helt lokalt navn, "Æ laut". For Ecco hører til i Bredebro og udstillingen ligger nu engang på loftet over Café Sko, så den skal have et navn der også klinger lokalt.

Udstillingen er ikke bare en se og lær udstilling, men det er en sanselig oplevelse, hvor man, med en lille smart elektronisk enhed med høretelfon, går gennem udstillingen, der er indrettet med kikhuller, musik, føleområder og filmklip. Her skal man både se, høre, røre og deltage.

Formålet

Udstillingens formål er naturligvis at fortælle Ecco-historien. Men det er også et showroom, hvor leverandører, medarbejdere og kunder kan se og opleve Ecco-brandet. Derfor er udstillingen indrettet og sammensat at et professionelt hollandsk firma, der har speciale i indretning af unikke udstillinger.

Ecco VisitorService tilbyder, mod forudgående aftale, rundvisninger for grupper af minimum 10 personer og maximum 40 personer VisitorService kontaktes pr. mail visitorservice@ecco.com og rundvisningerne foregår kun på hverdage.

Ecco-udstillingen "Æ Laut" kan ses og forstås af både børn og voksne og den fortæller om ECCOs rejse fra lokal skoproducent til verdensomspændende Brand. Her et glimt udefra, hvor gæster i alle aldre, var begejstrede og imponerede.
Annonce
Ugeavisen Tønder

Unge kræfter har sparket liv i gammel spejdertradition

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Åbent hus på datamatiker-uddannelsen i Tønder

Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

TM Tønder inviterer hele kommunen til en sjov og aktiv aften

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Annonce