Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder Revy spiller for sidst gang

Sidste nyt fra de royale gemakker på Schackenborg var i mange år et fast indslag i Tønder Revy. Henry Madsen brillerede i rollen som Hendes Majestæt Dronningen, mens Mogens Jeppesen spredte morskab med sin sproglige fortolkning af prinsgemalens franske rødder. Det regnes som sikkert, at de kongelige vender tilbage i årets revy. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Med premieren på årets Tønder Revy er der fem forestillinger tilbage, inden det hele er forbi. Tønder Amatørscenes revyfolk har høstet stående applaus, skabt klukkende glæde men også eftertænksomme miner blandt publikum i næsten et halvt århundrede.

TØNDER: De er lidt specielle, og de er ikke bange for selv at kalde sig revytosser. Det har de gjort i næsten fem årtier. Men nu er de nået til vejs ende.

Lidt tosset - på den gode måde - skal man vel også være, når man hvert år i en periode på godt tre måneder plus det løse bruger det meste af sin fritid på at forberede sig på at gøre lidt grin med andre. Godt grin, vel alt mærke. Herlige og kærlige puf, små satiriske stikpiller og måske en rap sang. Alt sammen med bid, men aldrig bidsk.

Læg dertil prangende kostumer, den helt rigtige makeup, kreative scenebilleder og et husorkester, og så har du i helt korte træk opskriften på en succesrig og elsket revy.

Annonce

Svanesangen

Elsket og succesrig er den årlige Tønder Revy. Og der er mange, vel nærmest utallige arbejdstimer i det. Bag den muntre underholdning, der folder sig ud på de skrå brædder, gemmer sig kreative hjerner, benhårdt arbejde og en instruktør, der har ry for at gå op i mindste detalje. For det er jo netop i detaljen, at kvaliteten gemmer sig.

På onsdag den 20. april er der premiere på årets Tønder Revy. Og det er ikke bare endnu en revy i perlerækken. Nej, det er den sidste revy, som de selvudnævnte revytosser fra Tønder Amatørscene har kastet sig ud i. Svanesangen, hedder det vel i de kredse. Revyfolket med formand og instruktør Tommy Juhl har besluttet at slutte, mens legen er god - og energien i top.

- Det er også med stort vemod. Men vi må erkende, at det er et kæmpe arbejde, og en ny generation står ikke lige klar i kulissen, siger Tommy Juhl.

Annonce

Farvel og tak

Tønder Revys forestilling i 2022 bliver den foreløbigt sidste i rækken. Tønder Amatørscene består dog stadig - og vil fremover producere mindre kabaretter, teaterstykker og sangaftener. Det kræver megen tid og mange kræfter at stable en revy i topklasse på benene. Cirka 50 ildsjæle - unge som gamle, med vidt forskellige overbevisninger, holdninger og meninger - har helliget sig opgaverne i omkring tre måneder om året. Plus det løse.

Mange af dem, der har medvirket fast i den seneste lange årrække, finder nu behov for at hellige sig andre interesser, familie eller andet. Fælles for alle medvirkende er dog en stor taknemmelighed over at være en del af revy-familien og over de mange oplevelser undervejs.

- At være sammen om at folde idéer ud og bringe dem til live på scenen - i den dybe bevidsthed om, at man intet er uden hinanden og hinandens styrker, viden og kunnen - er en stor glæde, lyder det fra Tommy Juhl, forud for premieren på onsdag.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Åbent hus på datamatiker-uddannelsen i Tønder

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

TM Tønder inviterer hele kommunen til en sjov og aktiv aften

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce