Annonce
Ugeavisen Tønder

- Tønderblomsten skal blive i Mølledammen

Harald Christensen står her med et gammelt fotografi, der er taget af Karen Ahrenkiel. Fotoet er fra 1978 - og også dengang prydede Tønderblomsten området. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Arkitekt og socialdemokrat, Harald Christensen, er gået i forsvar for den omdiskuterede Tønderblomst. Han mener, den er et vartegn for byen, og at den hører til i Mølledammen.
Annonce

Tønder: Arkitekt og kommunalrådsmedlem for Socialdemokratiet, Harald Christensen, er gået til kamp for, at Tønderblomsten får lov at forblive på sin nuværende plads i Mølledammen.

Diskussionen om Tønderblomsten er igen dukket op i forbindelse, at området omkring Mølledammen og Skulpturhaven skal forskønnes i første etape af den omfattende midtbyplan for Tønder midtby.

Han sidder i det paragraf 17 stykke 4 udvalg, der skal tage beslutninger om, hvordan den nye midtbyplan skal udmøntes, og han er godt træt af, at mange ikke mener, at Tønderblomsten skal forblive på sin nuværende plads i Mølledammen.

- Jeg blev ærlig talt lidt knotten efter det seneste møde i udvalget, hvor en del medlemmer ikke mente, at Tønderblomsten kan få en plads i det nye område, når første etape af midtbyplanen for alvor gennemføres i starten af næste år, forklarer Harald Christensen, der i sin frustration tyede til nutidens svar på Højlunds Forsamlingshus - Facebook - for at få luft for sine frustrationer.

- Jeg lavede et opslag på min facebook-side, og der kom lynhurtigt en masse reaktioner og kommentarer. Og langt, langt de fleste er på min side, konstaterer Harald Christensen.

Tønderblomsten var en gave til Tønder by. Og med gaver følger forpligtelser. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Hører til byen

Han mener, at Tønderblomsten er en fast del af byen, og at den hører til.

- Den hører til Tønder, og det er en af seværdighederne i byen. Der er rigtig mange, der har et forhold til den, og den skal ikke gemmes væk et andet sted. Den skal stå, hvor den står nu, så mange kan få glæde af at kigge på den, lyder det videre fra Harald Christensen.

Tønderblomsten blev i 1972 fremstillet på Tønder tekniske skole, og den var en gave til byen. Derfor mener Harald Christensen også, at byen har en forpligtigelse til at vedligeholde det - efterhånden ret så slidte - vartegn.

- Man skal vedligeholde den og passe på den. Sådan er det, når man får en gave, lyder det.

Han er dybt uenig med dem, der mener, at Tønderblomsten ikke hører til i Mølledammen, eller at den kommer til at skæmme området, når området har fået et løft i forbindelse med midtbyplanen.

- De siger, at det ikke er kultur, og at den skæmmer Skulpturparken. Jeg siger, Tønderblomsten kom før kulturen. Det er ene og alene et spørgsmål om, at modstanderne af blomsten ikke mener, den er finkulturel nok, konstaterer Harald Christensen.

Annonce

Behøver ikke bevæge sig

Harald Christensen vil være glad og tilfreds med, hvis Tønderblomsten får lov at blive stående, hvor den står i sin nuværende form.

- For min skyld behøver der ikke være forskelligfarvet lys på, og den behøver heller ikke kunne åbne og lukke som den før har kunnet. Men det hører til der, og med forskønnelsen af området vil endnu flere kunne nyde synet af et af Tønders vartegn, siger Harald Christensen.

Tønderblomsten hører til i Mølledammen, hvis man spørger Harald Christensen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce