Annonce
Ugeavisen Tønder

Teknologi skaber stjernestunder for ældre på Richtsens Plejecenter

De små interaktive spil vækker interesse hos beboerne på Richtsens Plejecenter. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Som det første plejecenter i Tønder Kommune har Richtsens Plejecenter investeret i en projektor, der kan aktivere beboerne med små interaktive spil. Og det er allerede en stor succes.
Annonce

Tønder: Det er normalt ikke den ældre generation, man normalt ser omfavne ny teknologi. Men på Richtsens Plejecenter har beboerne taget mere end godt mod deres nye teknologiske legetøj - en såkaldt Tovertafel, der med otte små interaktive spil skaber masser af aktivitet på plejecenteret.

Det nye interaktive spil består af en projektor, der hænger i loftet, der projekterer ting, dyr og ord ned på et bord. Herefter kan brugerne fange, skubbe til eller trykke på de ting, der projekteres ned på bordet, og de får en reaktion fra spillet.

- Det gode ved spillene er, at alle kan være med og få noget godt ud af det. Det er noget, der skaber små stjernestunder for beboere og personale, fortæller Steffen Lydiksen, der er social- og sundhedshjælper på Richtsens Plejecenter.

Han er glad for, at centeret nu råder over en Tovertafel.

- Vi arbejder udfra den tankegang, at det ikke er den sidste tid, beboerne har her på plejecenteret. For os handler det om, at det bliver den bedste tid. Livet handler jo ikke om at overleve - men at leve hver dag. Og de små spil er med til at give beboerne mening med livet, forklarer han videre.

Det er tydeligt, at spillene får smilene frem. Og det giver også grobund for fællesskab blandt beboerne. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Vennekreds har søgt midler

Det er Vennekredsen for Richtsens Plejecenter, der har stået for at finde de knap 61.000 kr., som apparatet har kostet.

- Vi søgte Richtsens Fond, og de var fra starten meget lydhøre og positive. Så det lykkedes os hurtigt at få skaffet pengene. Vi håber, at vi kan inspirere andre plejecentre rundt omkring til også at kigge på disse spil. For det er tydeligt, at de gør en forskel for de ældre, konstaterer formand for Vennekredsen, Niels Jørgen Petersen.

Også leder af Richtsens Plejecenter, Jette Marie Nisse, er begejstret for den nye Tovertafel.

- Apparatet er bygget udfra hollandsk forskning, der viser, at de små interaktive spil kan gøre en forskel for demente og borgere med kognitive udfordringer. Og i den korte tid, vi har haft apparatet, kan vi allerede se, at det virkelig er noget, der appellerer til de ældre, siger Jette Marie Nissen, og fortsætter: - Der finder så meget velfærdsteknologi derude. Det handler bare om, at vi tager det til os og bruger det. Og det er det, vi prøver på her på Richtsens Plejecenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce