Annonce
Ugeavisen Tønder

Thorsten hader at have ryggen fri

Thorsten Simonsen ser frem til udfordringen med at skrive klummer i Ugeavisen. Han har altid været politisk interesseret, men har aldrig været medlem af et parti. Foto: Mathies Dalsgaard
Kontrasten mellem store forretningsaftaler og frivilligt arbejde kan Thorsten Simonsen godt lide. Han hader at have ryggen fri, derfor står han i fremtiden på mål for sine holdninger i Ugeavisen som ny klummeskribent.

Thorsten Simonsen har fået det at være selvstændig ind med modermælken.

- Jeg er opvokset i et landbrugshjem, hvor man yder sammen, og man nyder sammen. Det prøver jeg også at lære mine børn, siger han.

Derfor er det heller ikke den store overraskelse, at han den dag i dag er blevet selvstændig. Han ejer en række mindre virksomheder, som alle ligger i Padborg.

Annonce

-  Jeg er noget så gammeldags som grisehandler. Det at være selvstændig handler også om, at jeg kan godt lide at skabe noget, siger han.

Som grisehandler bliver der både indgået aftaler med kunder fra hele Europa, ligesom der bliver sendt grise til andre kontinenter.

- Hele verden er i princippet min spilleplade, siger han.

Glad for sport

Ud over at have egne virksomheder har han også altid engageret sig i sport og frivilligt arbejde. Han er vokset op i Ballum, og derfor var det naturligt, at han blev en del af Ballum Idrætsforening. Sportsgrenene var lidt fodbold, men mest håndbold.

- Jeg startede som træner, før jeg blev konfirmeret. Derudover har jeg også været med i bestyrelsen i Ballum Idrætsforening. Jeg har altid interesseret mig for idrætsforeningers arbejde, siger han.

Efter en afstikker på tre år til Løjt Kirkeby, vendte han retur til vestkysten.

- Det er her, hvor jeg hører til, og jeg har lyst til at gøre forskel, siger han.

Efter returen til Tønder, blev han spurgt, om jeg ville være med i bestyrelsen for FC Sydvest.

- Det synes jeg var en fed og fantastisk udfordring, så det sagde jeg ja til. Det har været rigtig spændende at lære at komme tilbage til fodbolden igen. Det havde jeg været væk fra i nogle år, siger han.

Ud over at være formand i FC Sydvest er han også selvstændig. Til daglig driver han en række virksomheder, som ligger i Padborg. Foto: Mathies Dalsgaard
Annonce

Fed kontrast

For Thorsten Simonsen er det især den store kontrast mellem en hverdag med forhandlinger og så det frivillige i FC Sydvest, som han godt kan lide.

- Det frivillige arbejde i FC Sydvest er en fantastisk kontrast til, at man sidder i skjorte og slips og skal lukke en kæmpe handel med en stor kunde i eksempelvis Kina. Dagen efter står man ude i FC Sydvest i et par shorts og skal vende pølser og være frivillig. Det synes jeg er helt vildt fedt, siger han.

Annonce

Klar som klummeskribent

I fremtiden vil man kunne læse klummer fra Thorsten Simonsen i Ugeavisen.

- Det er spændende, jeg har ikke prøvet det før. Jeg tror, det er godt at prøve kræfter med en ny udfordring ind i mellem. Det er sundt nok at blive rystet lidt i sin komfortzone og prøve noget nyt, som man ikke helt ved, hvordan man skal gøre, siger han.

Derudover har han altid været politisk interesseret, selvom han dog ikke er medlem af noget parti. Derfor er han også en mand med holdninger.

- En anden grund til, at jeg har sagt ja til at skrive klummer, er fordi jeg ikke kan klare sætningen, "så har jeg min ryg fri". Jeg hader ikke meget i livet, men den sætning krummer jeg tæer over. Det ligger dybt i mig at have en holdning. Og ens holdninger, synes jeg, man skal stå på mål for, siger han.

Thorsten Simonsen er ikke glad for folk, der ikke vil sige deres holdning, så de kan have ryggen fri. Han er derfor ikke bange for at stå på mål for sine holdninger i sine klummer. Foto: Mathies Dalsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce