Annonce
Ugeavisen Tønder

Tidligere butiksejer: - Jeg glæder mig til at opleve et forår

Poul Nielsen har solgt og installeret græsslåmaskiner i alle størrelser i butikken Have & Parkcenter i Tønder. Det er slut nu. Han har solgt butikslokalerne til en autoforhandler. Men han fortsætter med at køre ud til kunder, der skal have installeret deres maskiner. Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Poul Nielsen har haft butikken Have & Parkcenter Tønder i 20 år, hvor han har solgt og installeret græsslåmaskiner. Nu er det slut. Han har solgt butikken for blandt andet at få mere fritid. Men helt slut med græsrobotterne er det nu ikke.

Tønder:  - Jeg har ikke oplevet et forår i 20 år, smiler Poul Nielsen, mens han står i den snart tomme lagerbygning.

Men det kommer han snart til igen. For 54-årige Poul Nielsen fra Højer har solgt butikken Have og Parkcenter Tønder, som han har haft igennem 20 år.

Først i Toft ved Tønder, hvor han åbnede butikken i 1999. Syv år senere rykkede han den til Tønder.

Her har Poul Nielsen blandt andet solgt og installeret både store og små græsslåmaskiner for kunder. Og uddannelsen som elektriker har kun været et stort plus, når der skal arbejdes med plæneklipper. Alt er elektrisk i dag, som han påpeger.


Det er vemodigt at skulle stoppe butikken. Jeg kommer til at savne mine gode, faste kunder. Men jeg glæder mig til at få mere fritid.

Poul Nielsen, ejer af Have & Parkcenter Tønder


Men nu skal lageret på Nordre Landevej i Tønder tømmes for maskinerne, for fra den 30. januar har Poul Nielsen solgt butikslokalerne.

Han havde længe spekuleret i, om han skulle sætte butikken med maskinerne til salg. En dag bød en køber til. Og så handler det om at sige ja tak, når det kommer et godt tilbud, som han selv siger. Derfor er det nu en autoforhandler, der overtager lageret.

Poul Nielsen begyndte tilbage i 1999 at forhandle maskine-mærket Texas. Senere blev det også til maskiner af mærkerne Jonsered og Husqvarna. Foto: Cecilie Spottog Petersen 

- Jeg ville gerne have solgt bygningen inklusiv maskinerne, så jeg ikke skulle tømme det hele. Men jeg må prøve at sælge maskinerne over nettet eller holde en aktion til foråret, fortæller Poul Nielsen, der har lejet sig ind i en bygning i industrikvarteret i Tønder, hvor de maskiner, han ikke får solgt lige nu, kan stå.

Annonce

Installerer stadig

Det har været en god forretning at sælge og installere plæneklipperne, og der har været masse at lave. Men helt slut med græsslåmaskinerne bliver det nu heller ikke. For nok stopper Poul Nielsen med at sælge dem, men kunderne kan stadig ringe til ham. Så kommer han og installerer eller fixer maskinerne for folk.

- Det er vemodigt at skulle stoppe butikken. Jeg kommer til at savne mine gode, faste kunder. Men jeg glæder mig til at få mere fritid, siger han og fortsætter:

- Højsæsonen for salg og installation af græsslåmaskiner begynder omkring 1. marts og varer indtil juli måned. Så der er ikke tid til meget der, fortæller Poul Nielsen, der har været alene om butikken, og derfor haft en arbejdsuge på omkring 70 timer.

Den nye fritid skal blandt andet bruges på ture på motorcyklen, som Poul Nielsen ejer, og så skal han ud at sejle i sin båd, som han har liggende i Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce