Annonce
Ugeavisen Tønder

Til kamp for sundheden

Ugeavisen vil den kommende tid se nærmere på, hvilke initiativer Tønder Kommune har sat i gang for at forbedre sundheden. Vi taler med nogle af de borgere, som har fået hjælp til at få forbedret deres sundhed, eller på egen hånd har formået at ændre deres livsstil i en mere positiv og sundere retning.
Annonce

Tønder Kommune har arbejdet med en sundhedsprofil for kommunen. Den viser blandt andet følgende:

  • Langt størstedelen af borgerne er tilfredse med deres helbred. Hele 82,4 procent af borgerne vurderer, at deres helbred er godt eller meget godt.
  • Andelen af daglige rygere er 20,1 procent, mens andelen i resten af region Syddanmark er 18,5 procent.
  • Over en tredjedel (34,7 procent) opfylder ikke anbefalingerne for daglig motion, og 19,9 procent har stillesiddende fritidsaktivitet. For resten af region Syddanmark gælder det henholdsvis 31,7 procent og 21 procent.
  • Overvægt er en stigende problematik ikke kun i Tønder Kommune, men også på regionalt plan og landsplan. 21,7 procent af borgerne i Tønder Kommune er svært overvægtige med et BMI større end 30, mens andelen i region Syddanmark er 18,5 procent.
  • 22,5 procent af borgerne har et usundt kostmønster, mens det blot gælder 17,8 procent af borgerne i resten af regionen.
  • Knap en fjerdedel (24,8 procent) af borgerne angiver, at de har et højt stressniveau. Andelen er større blandt kvinder og størst blandt kvinder i alderen 16-24 år. Samme tendens ses på landsplan.

Man ved, at der er en positiv sammenhæng mellem øget fysisk aktivitet, sund kost og et godt helbred og trivsel. Man ved også, at rygning, fysisk inaktivitet, usunde kostvaner, dårlig trivsel og mental sundhed øger risikoen for sygdom, dårlig livskvalitet og for tidlig død.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce