Annonce
Ugeavisen Tønder

TM Tønder prøver kræfter med mesterklubbens lærlinge

TM Tønder-træner Jan Paulsen nyder at stå i spidsen for en flok unge, ambitiøse og sultne spillere. Foto: Flemming Andersen
Forberedelserne til den kommende sæson i 1. division er for alvor gået i gang for TM Tønders håndbold-hold.  I denne weekend gælder det en træningslejr i Skærbæk, der blandt andet byder på en træningskamp mod den tyske mesterklubs THW Kiels U 23-mandskab, men også handler om søvn i øjnene og sure sokker på gulvet.
Annonce

TØNDER/SKÆRBÆK: TM Tønder Håndbold spillede sidste turneringskamp 8. marts, tre dage inden Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.  Kampen mellem Tønder og Sydhavsøerne endte 23-23.

Nu åbnes atter for spillet. TM Tønder sæsondebuterer efter knap seks måneder uden turneringskamp fredag den 4. september på udebane mod fynske Otterup.

- Det er godt at være igang igen. Forudsætningerne for at arbejde med truppen er rigtig gode. Spillerne træner rigtig godt, de er sultne og de går til den. Det er fedt at arbejde med en flok spillere, der bare gider at træne. Det er også motiverende for mig, siger TMT-cheftræner Jan Paulsen.


Man lærer hinanden bedst at kende, når man er sammen om morgenen, når søvnen stadig sidder i øjnene og om aftenen, hvor de sure sokker ligger rundt omkring.

Jan Paulsen, cheftræner, TM Tønder Håndbold


Han har haft sin stærkt foryngede trup samlet i godt to uger, og holdet har da også spillet den første træningskamp. I lørdags vandt TM Tønder den første kamp efter en pause på fem måneder med  26-19 mod tyske ATSV Habenhausen fra den tredjebedste række.

Forberedelserne fortsætter i den forestående weekend den 8.-9. august med en træningslejr i Skærbækcentret.

Ud over at træne både forsvars- og angrebsformationer og få holdet rystet sammen med teambuilding både på og uden for banen, skal tøndringerne også i kamp.

Annonce

Kinderæg

Fredag klokken 17 gælder det THW Kiel, dog ikke den tyske håndbold-højborgs mesterhold, men klubbens U 23-mandskab.

Hvor megen modstand hans unge mandskab løber ind i, har Jan Paulsen ikke gjort sig større overvejelser om.

- Det er ikke det, der er vigtigt for mig lige nu. Det, der interesserer mig, er mit hold, og hvor vi er på vej hen, siger han.

- Og hvor er I på vej hen?

- Det er lige præcis spørgsmålet til en million, lyder svaret fra træneren, der med et blink i øjet kalder truppen "det helt store Kinder-æg". Kinderæg-kendere ved, at netop disse æg rummer mange hemmeligheder.

Annonce

Søvn og sure sokker

Træningslejren i Skærbæk kommer i forlængelse af en uge, hvor førsteholdstruppen har været samlet hver dag og gennemført to træninger. Når spillerne søndag aften sendes hjem, har de altså været sammen alle ugens syv dage, og træningsintensiteten på et tilsvarende niveau fortsætter. For et nyligt sammensat hold har træningslejren både stor sportslig, men også social værdi.

Sæsonoptakt

TM Tønder Håndbold sæsondebuterer i 1. division med en udekamp fredag den 4. september mod Otterup HK.

Første hjemmekamp spilles lørdag den 12. september klokken 15 i Tønderhal 2 mod HC Midtjylland.

Sæsonens tredje kamp spilles søndag den 20. september klokken 17 på udebane mod  oprykkerholdet SUS Nyborg. 

- Vi træner meget og hårdt for at komme op i gear. Under en træningslejr bliver det endnu mere intenst. Man lærer hinanden bedst at kende, når man er sammen om morgenen, når søvnen stadig sidder i øjnene og om aftenen, hvor de sure sokker ligger rundt omkring, lyder det fra Jan Paulsen.

Annonce

170 pladser

Til fredagens kamp i Skærbækcentret bliver der ifølge centerleder Søren Hansen åbnet for, at 200 personer må opholde sig i hallen. Det betyder, at der gøres klar til 170 tilskuere, der alle får tildelt en siddeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce