Annonce
Ugeavisen Tønder

Trods aflysning: Store festival-navne på scenen i Tønder

Tønder-drengen Jacob Dinesen er blandt de kunstnere, der stille op til støttekoncerten for Tønder Festivalen den 29. august. Foto: Hans Christian Gabelgaard
En entusiastisk lydtekniker har taget initiativ til en støttekoncert for Tønder Festival. Signe Svendsen, Niels Hausgaard, Rikke Thomsen, Jacob Dinesen og gruppen Mallemuk er med og giver en unik og eksklusiv koncert i Schweizerhalle den 29. august.
Annonce

Tønder Festival er som bekendt corona-aflyst, og festivalen har brug for støtte for at se en sikker fremtid i møde. Den lokale lydtekniker og ejer af lydfirmaet GigRec Productions,

Ulrik Tjørnelund Bossen, fik idéen til en støttekoncert. Han kontaktede en række danske musikere, og de sagde straks ja.


Vi er meget glade for Ulriks´ fantastiske initiativ. Og vi vil også på forhånd gerne takke musikere og frivillige, der bakker op om arrangementet.

Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival


Resultatet er en koncertaften med Signe Svendsen, som har været med på Tønder Festival i mere end ti år, festivalveteran nummer ét og dansk folkeeje Niels Hausgaard, den nye sønderjyske stjerne Rikke Thomsen, Tønders egen rootsrock-darling Jacob Dinesen samt det lokale folk-band Mallemuk. Den unikke og eksklusive koncert foregår lørdag den 29. august i en af Tønder Festivalens tidligere spillesteder, Schweizerhalle i Tønder.

Annonce

Scenehjælper

Ulrik Tjørnelund Bossen fortæller i en udsendt pressemeddelelse fredag morgen, at han er blevet “slæbt med" til Tønder Festival, fra han var ganske lille. Han har været scenehjælper i Telt 1 for mere end 15 år siden og har de seneste fire år været leverandør og medleverandør af produktionen på Klubscenen samt til medarbejderfesterne.

- Det har nok medvirket til, at jeg er blevet miljøskadet, og man kan sige, at det har udviklet sig til en arbejdsskade. Jeg har en stærk tilknytning til Tønder Festival, og det er jeg ikke ene om.

Den sønderjyske sangskriver Rikke Thomsen var i år for første gang på den officielle festivalplakat. Derfor var hun ekstra skuffet, da festivalen blev aflyst. Men nu er hun til at servere sine sønderjyske sange og historie ved den eksklusive koncert den 29. august. Foto: Timo Battefeld

Opbakningen blandt musikerne har bekræftet, hvilken kolossal støtte der er til festivalen. Ingen tvivl om, at musikerne denne aften vil skabe en aften med et ultimativt sammenkog af Tønder Festival-atmosfæren, siger Ulrik Tjørnelund Bossen.

Annonce

Mange tak

Med støttekoncerten forude er sommerhumøret hos festivalledelsen steget ganske betragteligt.

- Vi er meget glade for Ulriks´ fantastiske initiativ. Og vi vil også på forhånd gerne takke musikere og frivillige, der bakker op om arrangementet, siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival.

Annonce

Tønderfamilien

Sangskriver Signe Svendsen har været med på festivalen de sidste mange år og var straks klar til at stille op:

Signe Svendsen er lige som Niels Hausgaard nærmest fast inventar på den årlige Tønder Festival. - Tønder Festival er den festival i Danmark, hvor jeg føler mig mest hjemme, siger hun. Foto: Helle Arensbak.

- Tønder Festival er den festival i Danmark, hvor jeg føler mig mest hjemme. Publikum er ekstremt lyttende og fokuserede, og de vil rigtig gerne musikken. Det er jo en gave. Der er noget, vi kalder ‘Tønderfamilien’, og det er alle os hoveder, der kommer derned hvert år – mange af os ses kun dér, men vi har en fest og et suverænt fællesskab.

Annonce

380 billetter

Koncerten på Schweizerhalle bliver begrænset til 380 pladser. Koncerten starter klokken 20, og billetter sælges via Tønder Festival Circle, som der opnås adgang til via hjemmesiden www.tf.dk

Billetter sættes til salg mandag den 10. august klokken 10. Billetprisen er 500 kr.

Festivalledelsen gør opmærksom på, at der skal købes minimum to billetter ad gangen på grund af corona-restriktioner (der skal være en tom stol mellem folk).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce