Annonce
Ugeavisen Tønder

Tyve stak af med skilt i Sæd

SovGodt8-skiltet er blevet fjernet. Normalt er det det andet skilt med bynavnet Sæd, der er i høj kurs blandt tyvene. Privatfoto
Flere gange er tyve stukket af med henvisningsskiltet til Sæd by. Nu er det Bed & Breakfast-stedet SovGodt8, der har fået stjålet deres henvisningsskilt.

Sæd: Vejskilte er eftertragtede blandt nogle samlere, og nogle skilte er mere populære end andre.

Det ved de alt om i Sæd, hvor henvisningsskilte med bynavnet mange gange er blevet fjernet og stjålet. Men de skiltehungrende samlere har nu kastet sig over et andet skilt, nemlig det fra Sæds Bed & Breakfast-sted, SovGodt8. Henvisningskiltet er blevet fjernet i sidste uge.

Indehaver af SovGodt8, Uwe Carstensen, er, naturligt nok, ret træt af situationen.

- Det er ret træls for at sige det mildt. Der er nok nogle, der synes, det er sjovt, men vi har selv betalt for både skiltet og opsætningen, så vi synes bestemt ikke, det er sjovt, lyder der fra Uwe Carstensen.


Der er nok nogle, der synes, det er sjovt, men vi har selv betalt for både skiltet og opsætningen, så vi synes bestemt ikke, det er sjovt,

Uwe Carstensen, indehaver af SovGodt8


Uwe Carstensen, der ejer SovGodt8 sammen med Hanne Frisk, har selv punget ud for opsætning af skiltet og selve henvisningsskiltet. Et beløb, der nærmer sig de 10.000 kroner.

- Selve rammen og opsætningen kostede 7000 kroner og skiltet i sig selv omkring 2000 kroner. Det er da ikke alverden, men der er ingen forsikring, der tager den slags, så vi må betale af egen lomme, siger Uwe Carstensen.

Annonce

Går ud over forretningen

Han er ligeledes træt af, at det går ud over forretningen.

- En ting er, at vi skal bestille, betale og få sat et nyt skilt op. En anden ting er jo, at skiltet henviser til vores levebrød. Det skal lede folk ind til vores Bed & Breakfast. Heldigvis er det ikke højsæson lige nu, men træls, det er det i hvert fald.

Han håber, at det er både første og eneste gang, at SovGodt8-skiltet bliver stjålet.

- Når vi sætter et nyt op, så bliver det sat ordentlig fast. Det er åbenbart ikke nok med almindelige skruer, konstaterer han.

Sådan så det stjålne henvisningsskilt ud, mens det stadig sad på sin plads. Uwe Carstensen hører gerne, hvis nogle falder over skiltet. Privatfoto
Annonce

Ingen har set noget

Parret har fortalt om tyveriet af skiltet i den lokale facebookgruppe, og tyveriet er også anmeldt til politiet. Men Uwe Carstensen har ikke de store forhåbninger til, at skiltet bliver fundet.

- Politiet gør ikke noget ved det, for de har ingen spor at gå efter. Og ingen har set noget. Det er jo også svært, når man lynhurtigt kan skrue skiltet løs. Men selvfølgelig skal vi have et nyt op. Det er bestilt. Men hvis nogen falder over det stjålne, vil vi da gerne have det tilbage, siger Uwe Carstensen.

Hanne Frisk og Uwe Carstensen er mangeårige indehavere af Bed & Breakfast SovGodt8 i Sæd. De er godt trætte af, at tyve er stukket af med deres henvisningsskilt. Arkivfoto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce