Annonce
Ugeavisen Tønder

Uddannelsesmessen bliver til virtuelle uddannelses- og erhvervsdage.

Uddannelsesmessen har tidligere været et rum, hvor unge, virksomheder og uddannelser har mødt hinanden og startet en dialog. I år bliver messen erstattet af virtuelle uddannelses- og erhvervsdage, som en række ungdomsskoler og distriktsskoler holder. Arkivfoto: Claus Thorsted
Corona-krisen har betydet, at mange arrangementer ikke kan afholdes som hidtil. Det gælder også uddannelsesmessen. Den årlige messe erstattes derfor af lokale uddannelses- og erhvervsdage for elever på ungdomsuddannelserne og  distriktsskolerne i virtuel form.
Annonce

Tønder Kommune: Uddannelsesmessen, der afholdes hvert år i oktober i Tønder Kommune, er i år aflyst på grund af coronasituationen. I stedet bliver der holdt lokale uddannelses- og erhvervsdage i uge 43 og 44  i virtuelt format.

Henover oktober måned vil en række ungdomsuddannelser og distriktsskolerne i fællesskab holde uddannelses- og erhvervsdage.

På distriktsskolerne vil eleverne i løbet af dagene lære mere om de muligheder, deres lokalområde har at byde på. Uddannelses- og erhvervsdagene sluttes af med et virtuelt arrangement for elever, forældre og ungdomsuddannelserne. I en video vil uddannelserne præsentere sig selv og de muligheder, de har at byde på. Når forældrene har set videoen sammen med de unge, vil forskellige videorum være åbne, hvor studievejledere og elever fra uddannelserne sidder klar til at besvare spørgsmål.


Der var bestemt ikke noget galt med måden vi hidtil har afholdt uddannelsesmesser, men engang imellem, når omstændighederne pludselig ændrer sig, kan det være fint lige at ryste posen og forsøge at gøre tingene på en anden måde.

Allan Skjøth, formand for ungeudvalget i Tønder Kommune


På grund af coronakrisen har man været nødt til at ryste posen og finde på et nyt format for uddannelsesmessen.

- Der var bestemt ikke noget galt med måden vi hidtil har afholdt uddannelsesmesser, men engang i mellem, når omstændighederne pludselig ændrer sig, kan det være fint lige at ryste posen og forsøge at gøre tingene på en anden måde, fortæller Allan Skjøth, der er formand for ungeudvalget i Tønder Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Klogere på de forskellige muligheder

Uddannelsesmessen har tidligere været et rum, hvor unge, virksomheder og uddannelser har mødt hinanden og startet en dialog.

Eleverne præsenteres her for de mange muligheder kommunen har at byde på som udfordring og inspiration til, når de skal vælge i hvilken retning de vil gå uddannelsesmæssigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce