Annonce
Ugeavisen Tønder

Venlig konkurrence: Idrætsdagen er alles fest

Gymnahop er gymnastik på stole. Mest en rytmisk disciplin, men frem for alt er det god træning, for alle kan deltage. Foto: Jacob Schultz
Tønder Sport- og Fritidscenter slog torsdag dørene op til en dag med konkurrencer, sjov og ballade.
Annonce

TØNDER: Én gang om året er idrætten det helt store samlingspunkt, når omkring 600 handicappede sætter hinanden i stævne til en dag fyldt med sjov, spænding - og et par konkurrencer. Mantraet er nemlig, at idræt om noget er et godt samlingspunkt uanset hvad - og det er baggrunden for hele dagen.

Tønder Kommune står sammen med Tønder Sport og Fritidscenter i spidsen for tiltaget, som i år blev afholdt for 36. gang, forklarer en af arrangørerne, Gitte Lorenzen Hansen:

- Det er 36. gang, vi holder det, og dagen i dag er for en stor del af deltagerne en finaledag i den forstand, at de har trænet op til blandt andet hockeyturneringen. Men det er også en dag, der kræver en del kræfter udefra, når vi skal køre så mange aktiviteter, som der er her i dag. Det er alt fra hockey og dart til svømning og gokarts, så der er noget for enhver smag, forklarer hun.

Enkelte af deltagerne står også selv bag aktiviteter på dagen. Det gælder blandt andet Karina Leszczynski fra Vidåværkstedet i Tønder. I starten var hun blot deltager i stolegymnastik - eller gymnahop, som det også kaldes, men i dag står hun i spidsen for det:

- Det er spændende at stå for det, og det betyder rigtig meget for mig, at jeg kan få lov at drive det her. Og i det hele taget er det rart, at der er en sport. Det er fedt at komme ud og røre sig - det er i hvert fald vigtigt ikke at sidde inde altid, siger hun.

Gitte Lorenzen Hansen er blandt arrangørerne og havde en travl torsdag. De mange aktiviteter er samlet på et klippekort, som hun her deler ud. Foto: Jacob Schultz
Karina Leszczynski har kastet sig over stolegymnastikken gymnahop, og står normalt for det på Vidåværkstedet i Tønder. Torsdag fik hun mulighed for at få et endnu større hold på idrætsdagen. Foto: Jacob Schultz
Udenfor kunne man prøve kræfter med mere action - blandt andet segways og gokarts. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce