Annonce
Ugeavisen Tønder

Vi hygger os og har det sjovt

Det kræver fuld koncentration, når Emma Lunderskov maler sin hund. Foto: Jacob Mouritsen
Henover sommeren har Tønder Ungdomsskole arrangeret masser af aktiviteter. Blandt andet kunne 5. og 6. klasserne fordybe sig foran det kreative lærred.
Annonce

TØNDER: På rad og række sidder gruppen af 5.-6.-klasseelever koncentreret med penslerne i hånden, mens lærrederne langsomt, men sikkert bliver farvelagt. Den dybe koncentration afbrydes kun af grin og småsnak mellem penselstrøgene, mens dagens tegne- og maleworkshop er i fuld gang hos Tønder Ungdomsskole.

- Det er fedt at få lov til at komme lidt væk hjemmefra, og så er det bare sjovt at være her og møde nye mennesker.

Ordene kommer fra 12-årige Isabel Johansen, der er i gang med at farvelægge sit maleri af universet, som skal op at hænge på værelset i Tønder.

Annonce

Ekstra aktiviteter

Arrangementet er kommet i stand som en af de ekstra sommeraktiviteter, Tønder Ungdomsskole har arrangeret hen over sommeren.

Ifølge Sonja Dahl-Larsen, som er SSP-koordinator i Tønder Ungdomsskole, så har der med coronanedlukningen været et særligt stort behov for yderligere aktiviteter for kommunens børn og unge, som er gået en anderledes sommerferie i møde.

Noget, de unge har taget godt imod, hvilket betyder, at der over sommeren er 500 børn og unge, der deltager i kommunens initiativer - heriblandt altså dagens maleworkshop.

- Det er jo en noget anderledes tid, så for at give dem en god oplevelse, skulle vi lave nogle nye aktiviteter. Det må ikke blive en for lang sommer, siger Sonja Dahl-Larsen.

Annonce

Badeland aflyst

12-årige Emma Lunderskov fra Tønder er også mødt op i Pitstop, som ungdomsskolens lokaler på Richtsensgade i Tønder hedder.


Det er sjovt at møde nye mennesker, og jeg kan godt lide at komme her og være kreativ.

Emma Lunderskov, folkeskoleelev


Ferieplanerne er i år blevet ændret på grund af coronavirussen, og derfor står den ikke på badeland i Blåvand, men derimod på sommeroplevelser i Tønder og omegn. Men det gør heller ikke noget, når man kan møde nye venner hjemmefra.

- Det er sjovt at møde nye mennesker, og jeg kan godt lide at komme her og være kreativ, fortæller hun, mens hendes lyse hund er ved at blive tegnet op.

11-årige Domenika Malchow, der er i gang med at male yndlingsdyret - en panda - supplerer:

- Jeg kan rigtig godt lide at male, og så hygger man sig bare og har det sjovt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce