Annonce
Ugeavisen Tønder

Via Zoom: Tysk læsefest når til Tønder

I disse uger læser mere end 32 forfattere højt for skoleelever i Slesvig-Holsten - og Tønder. Foto: Pixabay
Fra Hamborg til Tønder via Zoom. På skærmen læser forfatter Till Penzek højt for den tyske mindretalsskole i Tønder. Det hele sker via Slesvig-Holstens læsefest.
Annonce

Tønder/Rendsborg. I år er Slesvig-Holstens store læsefest gået digitalt. Det var meningen, at de mere end 32 forfattere skulle læse højt på biblioteker og skoler for eleverne, men så kom den delvise nedlukning en uge før, "Kinder- und Jugendbuchwochen 2020" (børne- og ungdomsbøgeruger 2020)  gik i gang den 9. november.

Nogle steder kommer forfatterne stadigvæk ud til børnene, mens andre besøg er blevet aflyst. Det er blandt andet bibliotekerne i Harreslev, Aabenraa og Sønderborg, der har sagt fra.

Bibliotekaren Marie Medow fra det tyske bibliotek i Tønder pressede dog på for at få besøg af forfatter Till Penzek fra Hamborg, men i sidste uge meldte Tyskland ud, at borgere, der komme hjem fra Danmark, skal 14 dage i karantæne. Forfatteren og bibliotekaren lagde derfor hovederne i blød og konkluderede, at de ville arbejde sammen online.

Annonce

Online

Børnebogsforfatter Till Penzek har planlagt et nyt koncept for børnenes skyld. På skærmen via Zoom tilbyder han en blanding af højtlæsning fra bogen »Als die Grossen klein waren«, videoklip og flere andre finurligheder, som eleverne fra 0. til 5. klasse på Tønders tyske skole, Ludwig Andresen Schule, får lov til at være med til.

Det er Slesvig-Holstens 37. læsefest. Arrangementet tilbydes hvert år i to uger af Büchereizentrale Schleswig-Holstein og Kinder- und Jugendbuchwochen Schleswig-Holstein.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce