Annonce
Ugeavisen Tønder

Vil du være kroejer? Øster Højst Kro er sat til salg

Helle Jacobsen har sammen med sin mand, Per Jacobsen, ejet Øster Højst Kro siden 1988. Nu har de sat kroen til salg. Der har dog endnu ikke været nogen at se på stedet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Øster Højst Kro er sat til salg. Kroejerne har i noget tid forsøgt at finde mere personale, så parret kunne holde mere fri, men det er ikke lykkedes.

Øster Højst: Der er mange, der kender skinkeschnitzelen med ærter og pomfritter, den halve grillkylling eller dagens ret.

I snart 34 år har Per og Helle Jacobsen serveret retterne for gæsterne på Øster Højst Kro. Det kan snart være slut. I hvert fald har parret sat kroen til salg for at få mere tid sammen.

- Jeg har altid sagt, at jeg har et ungdomsliv, et arbejdsliv og et pensionistliv. Det er vi tæt på nu, selvom jeg ikke føler mig gammel, griner Helle Jacobsen.

Annonce

Jeg synes, vi har arbejdet meget. Vi er begge over 60 år, og hvis man så skal arbejde 80 timer om ugen, som vi gør nu, så er det meget.

Helle Jacobsen, ejer af Øster Højst Kro

Der er endnu ikke nogen, der har været at se på kroen, der er sat til salg for fem millioner kroner. Men Helle Jacobsen har et ønske om, at hun kan gå på pension, inden hun bliver 65 år, og med en dåbsattest, der siger 61 år, er der stadig nogle år at løbe på.

- Jeg bliver ikke pensionist i morgen, men jeg vil gerne have mere tid sammen med min mand, børn og børnebørn, siger Helle Jacobsen.

Mere personale

Parret havde ellers forsøgt at finde ekstra personale, der kunne tage mere over, så parret kunne holde noget mere fri. Men det er ikke lykkedes.

- Jeg synes, vi har arbejdet meget. Vi er begge over 60 år, og hvis man så skal arbejde 80 timer om ugen, som vi gør nu, så er det meget. Vi ville gerne have mere personale, så vi kunne sige, nu tager vi lige væk i tre dage, siger Helle Jacobsen.

Hvis parret ikke får solgt kroen, har de også overvejet at forpagte den. Det kan også være en mulighed, at Helle Jacobsen selv bliver lidt længere, hvis en kommende kroejer, vil beholde hende, fortæller hun. Men længere i de overvejelser er de endnu ikke kommet.

En ting er dog sikkert, Helle og Per Jacobsen bliver boende i Sønderjylland.

- Det tager vi, når tiden kommer. Men hvis kroen bliver solgt, bliver vi boende i området, fordi vores børn bor hernede, siger kroejeren.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jørgen Hansen Biler bliver speedway sponsor

Annonce
Ugeavisen Tønder

Formand for Danmarks Østersfestival får endnu en post

Annonce
Ugeavisen Tønder

Nyansættelse

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Klumme: Lad Stine mæ æ biffel genopstå i bronze

Ugeavisen Tønder

Der er støtte at hente til lokale projekter

Ugeavisen Tønder

Kan du slå 73 millioner skridt?

Ugeavisen Tønder

Fandt flaskepost blandt mayonnaisetuber og træsko: -Det er nærmest som et eventyr

Ugeavisen Tønder

Jul på Schackenborg var en succes

Ugeavisen Tønder

Apotekerne i Skærbæk og Toftlund er klar til at vaccinere

Ugeavisen Tønder

To arbejdspladser i kommunen er hædret som årets elevplads

Ugeavisen Tønder

Bredebro har fået gang i mange initiativer

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Alkoholfri øl, musikhuset i Højer og franske skuespillere

Ugeavisen Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Annonce