Annonce
Ugeavisen Tønder

Vild idé blev virkelighed: Gitte åbner et ishus i Højer

Gitte Brønlund Hansen er flyttet til Højer fra Mørkøv på Sjælland for at forfølge sin drøm om et liv med marsken i baghaven og en isbutik som erhverv. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Højer har fået en isbutik. Premieren for Is'N'Kram på Torvet i Højer er netop overstået, og det blev med stor interesse, for alt var udsolgt efter to dage.
Annonce

HØJER: Det hele begyndte med en fiks idé i hjemmet i Mørkøv på Vestsjælland. Gitte Brønlund Hansen og Helga Chemnitz havde set sort sol i marsken, og der var mellem de to også lidt snak om, at det da kunne være rart at få et sommerhus i det sydvestjyske.

Ideen fik hurtigt ben at gå på for Gitte, for en aften surfede hun lidt rundt på nettet og fandt pludselig ud af, at de lave priser i Højer kunne gøre det muligt at opfylde drømmen. Som sagt, så gjort - et bud blev sendt afsted:

- Helga kom hjem og kunne også godt se ideen i det, men mægleren mente helt bestemt, at jeg lige skulle se det hele først. Så vi pakkede bilen og kørte til Højer - og for at gøre en lang historie kort, så slog vi til. Nu har vi haft det som sommerhus i tre år, forklarer hun.

Men at det skulle ende med en isbutik, havde ingen af de to forudset. En sund undren opstod en dag for et par år siden på Torvet i Højer, for hvorfor var der ikke et ishus?, spurgte Gitte Brønlund Hansen sig selv. Det spørgsmål fik lov at ulme i flere år Tankerne blev til en idé, og det er den, hun nu har valgt at føre ud i livet med den helt nye butik, Is'N'Kram.

Is'N'Kram har til huse i det, der var et soveværelse, dengang Gitte Brønlund Hansen købte huset i Højer. Nu er det omdannet til en isbutik. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Gør det selv

Bag de hvide vægge i Is'N'Kram står arbejdet fortsat på, og de to er ved at istandsætte husets førstesal nu. Det entreprenante par er endnu ikke flyttet sammen i Højer, for Helga Chemnitz har beholdt sit job som faglærer på EUC i Holbæk, mens Gitte har kastet sig over sit nye, frie og ikke mindst uafhængige projekt i Marsken.

- Det vigtige for mig er at blive fri og uafhængig ved at være flyttet hertil. Det er jeg nu, og det hele er til at overskue. Jeg vil bare gerne have friheden til at gøre tingene på min måde - og det har jeg fået, siger Gitte Brønlund Hansen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce