Annonce
Tørring Folkeblad

Ældre får ikke gjort rent de næste to uger: Kommunen vil undgå smitte

Der er øget pres på personalet i ældreplejen, og derfor er der visse opgaver, som i de næste 14 dage ikke bliver varetaget. Det gælder blandt andet rengøring i hjemmeplejen. Arkivfoto: Morten Marboe
Kommunen sætter rengøring i hjemmeplejen på stand-by. Det sker for at undgå smittespredning, og fordi personalet skal bruges til andre plejeopgaver.
Annonce

Hedensted: Coronavirussen har tvunget Hedensted Kommune ud i en skarp prioritering på ældreområdet. Det betyder blandt andet, at ældre må undvære rengøring i hjemmet de næste 14 dage.

Det fortæller Rene G. Nielsen, chef for social omsorg i Hedensted Kommune.

- Vi har valgt at holde pause med rengøring af to årsager. Den ene er, at vi ikke skal udsætte de ældre for smitterisiko, den anden er en nødvendig prioritering af personalets ressourcer. Coronavirussen har givet os ekstra travlt på en række områder, og derfor bliver vi nødt til at vælge noget fra, siger Rene G. Nielsen.

Annonce

Stadig personlig pleje

Når der er pres på personalet i ældreplejen, skyldes det dels, at nogle må blive hjemme på grund af symptomer, eller fordi de tilhører en særlig risikogruppe, dels at coronavirussen har udløst en række opgaver, der kræver ekstra ressourcer.

- Lige så snart lægerne dømmer en ældre borger mistænkt for coronasmitte, så skal vi isolere vedkommende. Det medfører, at det kun er nogle bestemte mennesker, der må gå ind til vedkommende, og det kræver ekstra personale. Derfor bliver det personale, som bliver frigjort fra rengøring, sat ind andre steder, forklarer René G. Nielsen.

Den øvrige hjemmepleje, dvs. personlig pleje, fortsætter ind til videre uændret, men også her kan det komme på tale at lave ændringer.

- Der er noget, der hedder minimumspleje, hvor det kun er de allermest presserende opgaver, der bliver udført. Men der er vi ikke nået til endnu, understreger René G. Nielsen.

Annonce

Gratis hjælp at hente

Selvom de ældre i de næste 14 dage må undvære den kommunale hjælp til rengøringen, så kan de, hvis det står helt galt til, hente hjælp andetsteds fra.

Et privat rengøringsfirma med base i Horsens, JG Rengøring, tilbyder nemlig ældre borgere gratis hjælp i perioden.

- Vi har fået aflyst mange af de opgaver, vi normalt er ude til, fordi folk er hjemme og klarer det selv. Derfor har vi noget ekstra tid, og det vil vi gerne bruge på at hjælpe de borgere, der ikke selv kan. Vi har i hverdagen opgaver ude på bosteder, hvor det står virkelig slemt til med rengøringen, og sådan skal ingen bo ufrivilligt i 14 dage, siger firmaets indehaver Martin Grove.

Han har oplyst om tilbuddet i et opslag på Facebook, men selvom hensigten er god, er det ikke alle, der bifalder initiativet.

- Nogle stiller spørgsmålstegn ved, om det er forsvarligt, at vi tager ud og gør rent, med den smitterisiko, det måtte indebære. Men som jeg ser det, må det være op til den ældre selv. Vi tager en række forholdsregler og desinficerer selvfølgelig alt, hvad vi kan, siger Martin Grove.

Annonce

Overvej grundigt

René G. Nielsen opfordrer ældre til at tænke sig grundigt om, inden de tager imod et tilbud om privat rengøringshjælp den kommende tid.

- Kommunen gør ikke det her for at spare, vi gør det, fordi vi følger de retningslinjer, der er udstukket ovenfra. Der er en grund til, at man på nationalt plan gør, hvad man kan, for at undgå smittespredning. Selvom hensigten fra private aktører er god, så vil jeg opfordre borgere til at være påpasselige med at tage imod, siger René G. Nielsen.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce