Annonce
Tørring Folkeblad

Ældre Sagen spørger alle seniorer: Vil du være unge-mentor?

Jette Heller fra Hjortsvang er frivillig i mentor-programmet Talentspejderne, der rådgiver og støtter 12-15-årige børn og unge i Hedensted Kommune. Men ordningen kunne godt bruge nogle flere frivillige, og det rekrutterings-arbejde har Ældre Sagen Hedensted netop kastet sig ud i. Arkivfoto: Morten Pape
Ældre Sagen i Hedensted har indgået et samarbejde med landsorganisationen Talentspejderne om at finde nogle flere frivillige mentorer til børn og unge mellem 12 og 15 år i kommunen, som har brug for hjælp og støtte til at finde retning i livet.

Kragelund: Onsdag 9. juni inviterer Ældre Sagen i Hedensted sammen med Lokalforeningen Talentspejderne Hedensted til et infomøde hos virksomheden K.S.M. Kragelund i Kragelund ved Løsning.

Alle seniorer i kommunen - uanset om man er medlem af Ældre Sagen eller ej - inviteres til denne aften, som handler om at finde egnede mentorer/talentspejdere til unge mellem 12 og 15 år i Hedensted Kommune, der godt kunne have brug for at få styrket deres selvværd og/eller få inspiration til uddannelsesvalg efter folkeskolen.

Der kører i øjeblikket ti sådanne Talentspejder-forløb rundt omkring i kommunen, men det dækker ikke hele behovet, vurderer formanden for Ældre Sagen i Hedensted, Erik Christensen.

Annonce

- Man siger jo som en tommelfingerregel, at cirka 10 procent af afgangseleverne fra folkeskolen ikke er uddannelsesparate, og det er præcis den gruppe af unge, som kan have glæde af et sådant mentor-forløb, samtidig med, at det for den enkelte mentor er en stor personlig tilfredsstillelse at se et ungt menneske vokse. Det er rent win-win, siger Erik Christensen.

I regi af Ældre Sagen passer konceptet også rigtig godt sammen med det fokuspunkt, der hedder "Generationsmødet", hvor seniorer i samarbejde med skoler og daginstitutioner rundt omkring i landet hygger sig med den nye generation af børn og unge, samtidig med, at de øser af deres livserfaring.

Alle har talent for noget

-  Talentspejder-programmet tager udgangspunkt i, at alle har talent for noget og er rettet mod de ældste elever i folkeskolen. Siden 2016 har der kørt 50 sådanne forløb i Hedensted Kommune, hvor både de unge og deres mentorer har haft stor glæde af forløbene. Men som Erik siger, så kunne vi godt bruge nogle flere Talentspejdere, så endnu flere unge i kommunen kan få glæde af programmet, siger Johannes Grane Larsen, der er tidligere erhvervschef i Hedensted Kommune og bestyrelsesmedlem i lokalforeningen Talentspejderne Hedensted.

- Og skolerne vil rigtig gerne koble unge med lavt selvværd sammen med nogle erfarne seniorer med både erhvervs- og livserfaring, der kan give dem et kærligt skub i den rigtige retning, siger han videre.

Annonce

Seks timers kursus

På informationsmødet vil der naturligvis være en masse information om, hvordan man bliver klædt på til det frivillige arbejde som unge-mentor for Talentspejderne.

- Man bliver naturligvis klædt godt på til opgaven gennem et seks timers kursus, hvor hele programmet bliver grundigt gennemgået. Derudover er der løbende supervision og vejledning til rådighed via Talentspejdernes fire medarbejdere, der er de eneste lønnede i en meget slank organisation. Alle vi andre går bare rigtig langt på en kop kaffe, smiler Johannes Grane Larsen, der selvsagt håber på stort fremmøde til informationsmødet, hvor man også kan snakke med nogle af de 40, lokale seniorer, der allerede har gennemført Talentspejder-kurset og som har prøvet at være mentor for lokale unge.


Man siger jo som en tommelfingerregel, at cirka 10 procent af afgangseleverne fra folkeskolen ikke er uddannelsesparate, og det er præcis den gruppe af unge, som kan have glæde af et sådant mentor-forløb.

Erik Christensen, formand for Ældre Sagen Hedensted


- Det er jo noget helt nyt, at Ældre Sagen Hedensted går ind i et sådant rekrutterings-arbejde, og vi håber selvsagt at få vækket en interesse for dette pilotprojekt ude i de små hjem, og samarbejder da også med Ældre Sagen i både Tørring og Juelsminde omkring det at få budskabet bredt ud til hele kommunen, siger Erik Christensen.

Talentspejderne

Talentspejder-programmet er udviklet i samarbejde med eksperter indenfor hjerneforskning, læringsstile, pædagogik, positiv psykologi, mentoring og kostvejledning.

De frivillige mentorer er typisk studerende, efterlønnere/pensionister, selvstændige og ansatte i erhvervslivet.

Forløbet består af 24 møder som aftales til at foregå samme tidspunkt hver uge. Målet med det er at opbygge gode vaner og opbygge et fortroligt rum for at vende tanker og idéer omkring hvad der foregår i den unges liv.

Hvert møde varer højest halvanden time og ligger i forlængelse af den unges skoledag.

Landsforeningen Talentspejderne er en frivillig, non-profit organisation, der får støtte og opbakning fra kommuner og fonde.

Formanden for Ældre Sagen Hedensted, Erik Christensen (t.v.) og Johannes Grane Larsen fra Talentspejderne Hedensted håber på stort senior-fremmøde til et infomøde om Talentspejder-programmet hos K.S.M. Kragelund 9. juni. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce