Annonce
Tørring Folkeblad

Ølsted Sogn uddeler gavekort som julehjælp

Sognepræsten i Ølsted, Marianne Nielsen, glæder sig over, at man i sognet har mulighed for at yde julehjælp til lokale familier, der er økonomisk trængte. Arkivfoto
Rigtig mange lokalsamfund i Hedensted Kommune står bag forskellige former for julehjælp til økonomisk trængte familier, så julehyggen også kan sprede sig til disse hjem. Blandt andet i Ølsted, hvor den lokale kirke står bag uddeling af julehjælp. Dog ikke i form af julekurve fyldt med slik, flæskesteg og dagligvarer.
Annonce

Ølsted: I Ølsted Sogn er der mulighed for at søge om julehjælp, hvis man som familie er udfordret på økonomien og har børn under 18 år.

Man har kunnet finde et ansøgningsskema på sognets hjemmeside eller få det udleveret af sognepræst Marianne Nielsen. For en god ordens skyld skal det lige nævnes, at fristen for at søge om julehjælp i Ølsted Sogn er overskredet.

Finansieringen af julehjælpen kommer fra blandt andet indsamlinger i menigheden i kirken og via salg fra kirkens bod ved det store julemarked i Ølsted.

- Julen er en dejlig tid, men kan også være en økonomisk udfordring, hvis pengene er små. Det tog vi en beslutning om at gøre noget ved her i sognet i 2014, og det har så kørt hvert år lige siden, siger sognepræst Marianne Nielsen, og fortsætter:

- Vi er jo et lille sogn med kun 1200 sjæle, så det er kun ganske få ansøgninger vi modtager hvert år. Indtil videre har vi således kunnet imødekomme alle de ansøgninger, vi har fået ind, siger hun og fortæller videre, at sognet gør noget lignende omkring konfirmationshjælp.

- Både jul og konfirmation er jo to meget store familiemæssige begivenheder, så det at kunne hjælpe økonomisk trængte familier igennem disse vigtige begivenheder er naturligvis en god ting, siger Marianne Nielsen.

Annonce

Må ikke bruge skattepenge

Fælles for de sogne, der sørger for julehjælp er, at man ikke må bruge af kirkeskatteindtægterne til formålet. Pengene skal tilvejebringes på anden vis.

- Hver gang vi afholder høstgudstjeneste og julegudstjenester, lader vi en kurv gå rundt i menigheden efter den sidste salme. Vi fortæller, at vi samler ind til nogle i sognet, der har det svært økonomisk, og så kan man give et bidrag, hvis man har lyst, siger sognepræsten i Ølsted.

Og hvad består denne julehjælp så helt konkret af.

- Vi afleverer ikke indkøbsposer med rødkål, and, kartofler, medisterpølse og lignende, for vi vil ikke ind og bestemme, hvad folk skal spise i julen. Det skal de selv bestemme. Så vi kigger helt enkelt på, hvad den enkelte familie har brug for, og giver derfor et gavekort til en legetøjsbutik eller en dagligvareforretning. Alt afhængig af, hvad den enkelte familie føler, de har brug for økonomisk hjælp til, siger Marianne Nielsen.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce