Annonce
Tørring Folkeblad

1. g'ere: - Vi glæder os helt vildt til at komme tilbage i skolen

17-årige Harald Kalle Kristensen går i 1.g på Tørring Gymnasium efter 11 uger med virtuel undervisning på værelset ser han enormt meget frem til, at han på onsdag 27. maj igen kan mødes med sine kammerater på det lokale gymnasium. Privatfoto
Harald Kalle Kristensen og Lærke Øster går begge i 1.g på Tørring Gymnasium. Efter at være blevet undervist derhjemme i 11 uger er det med stor glæde, de ser frem til igen at komme tilbage på skolen på onsdag.
Annonce

Tørring/Lindved: Mens først de yngste, så de lidt ældre samt voksne én efter én har fået lov til at vende tilbage til hverdagen, har der indtil nu været lange udsigter for 1. og 2.g-eleverne fra landets gymnasier. Nu er det dog endelig blevet deres tur, og det glæder de to 1. g'ere fra Tørring Gymnasium, Harald Kalle Kristensen og Lærke Øster.

- Det er en rigtig dejlig melding at få. Jeg har savnet meget at komme tilbage på skolen og være fysisk sammen med mine klassekammerater både i timerne og i pauserne. Fagligt er det ikke det samme med virtuel undervisning, når man ikke kan se, hvordan hinanden reagerer, og frirummet i frikvartererne, hvor man lige får talt med hinanden om, hvad man har lavet i weekenden, savner jeg også vildt meget, fortæller Harald Kalle Kristensen, der ligesom klassekammeraten Lærke Øster kommer fra Lindved.

De har begge oplevet, at motivationen til at stå op og modtage virtuel undervisning særligt de sidste uger har været dalende.

- Man mister lidt motivationen, når man bare sidder foran en skærm hele dagen. Selvom vi har fået at vide, at vi skal bruge video til den virtuelle undervisning, er det slet ikke det samme som at sidde i et klasseværelse med sine venner, og det er svært at få formuleret sine spørgsmål ordentlig til lærerne, hvis der er noget, man ikke kan finde ud. Jeg glæder mig virkeligt meget til at komme tilbage, selvom det kun er for et par uger inden vi får sommerferie, lyder det fra 17-årige Lærke Øster.

Lærke Øster er også helt klar til at vende tilbage til gymnasiet igen. Privatfoto
Annonce

Stigende fravær

For den jævnaldrende Harald Kristensen var det svært i starten at vænne sig til den virtuelle undervisning.

- Det var virkeligt hårdt, men nu er det blevet til en vane - bare ikke nødvendigvis en god vane. Jeg tror bare, jeg er kommet til et punkt, hvor jeg ikke kan mere, og selvom jeg ikke længere kan sove så længe, som jeg ellers har gjort, bliver det bare godt at komme i gang igen, lyder det fra Harald Kristensen.

Gymnasiets rektor Johannes Grønager bekræfter, at det de sidste uger har knebet med motivationen til den virtuelle undervisning for 1. og 2. g'erne.

- Min fornemmelse er, at de - helt forståeligt - er ved at køre træt i det. Selvom lærerne har gjort, hvad de kunne for at gøre undervisningen varieret og spændende, bliver elevernes øjne bare mere og mere tomme, hvis de overhovedet er der. Fraværstallene er steget markant de sidste 14 dage, og selvom det ikke når at få en konsekvens for den enkelte elev, er det en advarselslampe, der har blinket om, at nu er elastikken ved at være trukket langt nok ud, lyder det fra Johannes Grønager.

Derfor blev han også glad for sidste uges udmelding om, at 1. og 2.g'erne må vende tilbage i skole fra på onsdag 27. maj, og han forventer ikke, det bliver et problem at få plads til alle eleverne.

- 3. g'erne er jo begyndt på deres eksamener, så de fylder ikke op i klasserne. Selvom det kun er to en halv uges undervisning, de kan få, inden de skal have årsprøver, tror jeg, det er vigtigt. Måske ikke så meget for det faglige, som for det sociales skyld. Det gør det også nemmere for lærerne at vurdere elevernes faglige niveau, når de lige kan nå at se dem i øjnene, inden årskaraktererne skal gives, lyder det fra Johannes Grønager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 26

Annonce