Annonce
Tørring Folkeblad

100 nye personer får deres daglige gang i Tørring: Mød 13 af dem her

13 af de i alt 96 nye medarbejdere, der skal arbejde i det nye administrationshus i Tørring. Collage: Ingrid Trier
1. februar ændrede lige knap 100 kommunale medarbejdere deres arbejdssted fra Uldum til Tørring. Men hvem er de egentlig, menneskene på de kommunale gange, hvad laver de, og hvad betyder det for dem, at arbejdspladsen nu er i Tørring? Det har vi spurgt 13 af dem om.

Tørring: Fritid og Fællesskab. Det er den fælles overskrift for de 100 kommunale medarbejdere, der, når coronaen tillader det, vil få deres gang i det nybyggede administrationshus i Tørring. Opgaverne i huset spænder vidt fra kontakt til det frivillige foreningsliv til byggesagsbehandling og varetagelse af naturen.

Kari-Ann Broeng, bygningskonstruktør

Kari-Ann Broeng, bygningskonstruktør

48 år, bor i Aale med sin mand og tre børn på 14, 16 og 18 år samt svigersøn.

- Jeg arbejder med tilladelser til byggerier og er med til at koordinere de opgaver, vi har i teamet. I min fritid spiller jeg floorball og går på walk-holdet i Aale Ungdoms- og Idrætsforening. Derudover er jeg en del af Aale Hjortsvang Lokalråd.

At flytte arbejdsplads til Tørring betyder for mig, at jeg nu skal køre den anden vej rundt om Uldum Kær.

Kia Skov Rosenbrock, idrætskonsulent

Kia Skov Rosenbrock, idrætskonsulent Hedensted Kommune. Privatfoto

39 år, bor i Hørning med sin mand, to sønner og ikke mindst hunden Walter.

- Jeg arbejder inden for idræt og fritidsområdet, hvor jeg bl.a. samarbejder med foreninger, haller og lokalområder omkring udviklingsprojekter. Derudover rådgiver og understøtter jeg foreningerne og andre fællesskaber. I min fritid kan jeg godt lide at være aktiv. Det kan være gåture i naturen med familien, en løbetur eller dyrke motion sammen med andre, hvor der også er plads til et grin. Jeg bruger også lidt tid på frivilligt foreningsarbejde og nyder en god bog.

- Jeg har været ansat siden 1. oktober 2020 og restriktionerne omkring corona gør, at jeg endnu ikke har oplevet en normal hverdag med mine kolleger. Jeg glæder mig til at flytte ind i det nye hus, hvor det er nyt for alle, og vi sammen skal bringe det gode kollegaskab fra Uldum med videre til Tørring. Jeg glæder mig til at gå rundt i Tørring og lære byen lidt bedre at kende.

Claus Søndergård, souschef Kulturskolen (musikskolen)

Claus Søndergård, souschef Kulturskolen (musikskolen)

46 år, bor i Silkeborg med sin hustru, sine tre børn samt hankatten Felix.

- Jeg arbejder både på kontoret og ude i marken som underviser. På kontoret arbejder jeg med sæsonplanlægning, strategiprocessor for Kulturskolens fremtid, markedsføring på de sociale medier, planlægning af kulturarrangementer og en helt masse andet. I marken underviser jeg i klaver og sang for både børn og voksne i Rask Mølle og Bøgballe. Desuden har jeg musikvalgfag på Skolen i Midten i Hornsyld i et spændende samarbejde imellem folkeskolen og Kulturskolen. I min fritid går jeg Silkeborgs natur tynd sammen med to gode venner, spiller musik med mine tre børn og spiller klavermusik til alle mulige arrangementer, receptioner, bryllupper o. lign.

- Jeg får lidt længere på arbejde til Tørring, men forventer, det bliver køreturen værd. Jeg ser frem til, at vi kommer til at være i en bymidte med mere liv i, end der er i Uldum.

Gitte K. Jensen, Administration

Gitte K. Jensen, Administration, Hedensetd kommune. Privatfoto

53 år, bor i Hedensted med sin søn.

- Jeg sidder i receptionen, hvilket jeg også vil gøre i det nye administrationshus i Tørring. Udover betjening af borgere, der henvender sig personligt og telefonisk, er mine primære opgaver behandling af aktindsigtssager, redigering af hjemmesiden samt mange forskellige ad hoc opgaver indenfor det tekniske område.

- Det er da lidt vemodigt at flytte fra Uldum, det er jo en hyggelig lille by, og vi har været glade for at være her. Men vi glæder os også til at flytte til Tørring, dels fordi huset jo er nyt og lækkert, men Tørring er også en dejlig by med masser af liv og mange skønne butikker.

Lene Thorgaard, Sagskoordinering

Lene Thorgaard, Sagskoordinering, Hedensted Kommune

54 år, bor i Vejle med sin 20-årige datter.

- Jeg arbejder indenfor mange fagområder: Jeg arbejder med jordforurening, og jeg arbejder med badevandskvalitet i svømmehaller og på strande. Så har jeg har en koordinatorfunktion, hvor jeg screener alle byggesager for, om der er andre fagområder, der har andel i byggesagen. Derudover er jeg lokalkontakt til lokalrådene i Korning og Hornborg.

- I min fritid prøver jeg at være kreativ med at lave keramik og har i coronatiden genoptaget strikning efter 30 års pause. Ellers er det faste biografture eller foredrag med venner eller kolleger.

 - At flytte arbejdsplads til Tørring betyder for mig, at der er mulighed for shopping og indkøb uden for døren, da Tørring er en hyggelig handelsby. For mig er der også lidt nostalgi, da jeg i en tidligere jobfunktion er kommet meget i Tørring og har besøgt mange virksomheder.

Michael Edlefsen, team koordinator

Michael Edlefsen, teamkoordinator. Arkivfoto: Mads Dalegaard

37 år, bor i Vejle med sin kæreste og to børn på to og fem år.

- Jeg arbejder med større byggeprojekter og rådgivning omkring byggeri. Blandt andet har jeg været projektleder på byggeriet af administrationshuset. I min fritid bruger jeg tid på familien, vandreture og jagt.

- At flytte arbejdsplads til Tørring betyder for mig, at jeg kommer til at færdes i en aktiv by, som har meget at byde på, blandet andet mulighed for indkøb og naturoplevelser.

Lene Kofoed, biolog

Lene Kofoed, biolog. Privatfoto

51 år, bor i Trelde ved Fredericia på sydsiden af Vejle Fjord sammen med sin mand og to børn i skolealderen. Dertil kommer kat, marsvin og høns samt stor vild have med masser af biodiversitet.

- Arbejdsmæssigt er jeg både en del ude i naturen og på kontoret. Jeg sørger for tilladelser til naturprojekter samt rekreative faciliteter som shelters, madpakkehuse m.v. Mit job er også at sørge for, at andre projekter; byggeri, veje og lokalplaner kan overholde lovgivningen på naturområdet. Herudover er jeg med til at lave en biodiversitetsplan for kommunen og orienterer om bekæmpelse af Kæmpe Bjørneklo. I min fritid er jeg sammen med familien, jeg vandrer, dyrker yoga og passer min køkkenhave.

- Jeg kommer til at savne Uldum, hvor jeg har været i seks år, men ser også frem til at møde borgerne og det nye hus i Tørring. Der skal oparbejdes en ny arbejdskultur inden for de nye rammer, det bliver spændende. Huset er flot og fint, så det tegner til et godt arbejdsmiljø. Vi er stadig tæt på både borgerne og naturen ligesom i Uldum, så det er godt.

Rasmus Ørsted Olsen, geolog

Rasmus Ørsted Olsen, geolog

35 år, bor i Horsens med sine to børn og to katte.

- Jeg arbejder med grundvandsbeskyttelse generelt både i forbindelse med udarbejdelse af lokalplaner, sløjfning af ubenyttede brønde og boringer samt udarbejdelse af indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse. De næste to år bliver der stort fokus på lodsejeraftaler om sprøjtefri erhvervsmæssig drift af områderne omkring vandværksboringerne, hvor jeg vil have stort fokus på en god dialog med berørte lodsejere og vandværker.

- Min fritid bruges ofte med at ordne køkkenhave samt leg på trampolin med mine børn. Derudover løber jeg. At flytte arbejdsplads til Tørring vil give bedre faciliteter og arbejdsmiljø.

Marianne Søgaard Jensen, konstruktør

Marianne Søgaard Jensen, konstruktør, Hedensted Kommune. Privatfoto

56 år, bor i Lindved med sin mand.

- Jeg arbejder med byggemodninger, trafiksikkerhed, mindre anlæg og deltager i planlægningen af nye områder i kommunen. I min fritid renoverer eller bygger ofte om i eget hjem eller hos min søn og svigerdatter. Ellers camperer min mand og jeg så meget, det kan lade sig gøre og passer også vores elskede børnebørn.

- Uldum har været min arbejdsplads igennem 28 år, så det er med en vis vemod, at jeg må forlade stedet, men huset er gammelt og slidt, så at komme i et helt nyt hus i Tørring bliver helt sikkert skønt. Jeg forestiller mig, at der vil være samme temperatur hele året og et bedre indeklima. Og ikke at forglemme ”Ånden i huset i Uldum" – den har jeg pakket i mine flyttekasser, så jeg håber den også finder plads i det nye hus.

Susanne Rasmussen, kørselskoordinator

Susanne Rasmussen, kørselskoordinator, Hedensted Kommune. Privatfoto

47 år, bor i Brædstrup med udsigt over skoven, sammen med sin mand Morten, bonussøn Mikkel og de to forkælede katte Findus og Laura.

- Jeg arbejder med kørsel af borgere til f.eks. dagcentre, specialskoler, lægekørsel. I den her tid går rigtig meget af min tid med kørsel til vaccination. I min fritid laver jeg så lidt som muligt. Dog går jeg en lang tur hver dag. Jeg elsker krimier især de engelske og svenske, og så er jeg en stor fan af Marvel-universet.

- Jeg får samme afstand til arbejdet som nu, men jeg har før arbejdet i Borgerservice i Tørring, så jeg ved, at det er en god by. Bageren i Tørring er fantastisk, så det bliver ”farligt” at komme så tæt på.

Jens Peter Eggertsen, ingeniør

Jens Peter Eggertsen, ingeniør Hedensted Kommune. Privatfoto

 47 år, bor i Aarhus-forstaden Højbjerg i en ældre villa fra 1930, med sin hustru Maria og børnene Katinka på 15 og Sander på 13. Familien har en mindre hund og to heste.

- Jeg er ansat i afdelingen for Miljø, Bygge- og Erhvervsservice og er tilknyttet team industrimiljø, hvor vi som tilsyns- og godkendelsesmyndighed, vejleder, kontrollerer og træffer afgørelser inden for miljøområdet. I min fritid nyder jeg naturen gennem trail-løb, MTB, vandring og vinterbadning. Desuden spiller jeg floorball i vinterhalvåret.

- At flytte til Tørring betyder for mig, at vi desværre må sige farvel til hyggelige og rolige Uldum. Men samtidigt ser jeg med spænding frem til at flytte ind i et spritnyt kontorhus ved torvet, møde de lokale borgere og blive en del af Tørring by.

Maria Elise Sørensen, biolog

Maria Elise Sørensen, biolog. Hedensted Kommune

39 år, bor i Horsens med sin kæreste, deres to drenge og katten Leo.

- Jeg sidder med borgerinddragelsesprojekter, etablering af digelag Juelsminde, stier og skiltning, klimaprojekter, EU life Coast2coast climate challenge, det nye rekreative område ved Hedensted-søerne samt rottebekæmpelse i kommunen. Min fritid bruger jeg på venner, kaffe, naturen, mine børn og familie.

- At flytte arbejdsplads til Tørring betyder for mig, at vi skal flytte ind i et nyt og spændende byggeri, men heldigvis følger de gamle kollegaer og den gode stemning med, som har været på Uldum Rådhus. Vi flytter ikke kun arbejdsplads, men også en ændring i hvordan og med hvem, vi skal sidde sammen. Jeg glæder mig til at pakke mine ting ud og finde på plads samt at gå op på tagterrassen og se udover hele Tørring.

Maria Elsmore-Andersen, Kulturkonsulent

Maria Elsmore-Andersen, Kulturkonsulent Hedensted Kommune

39 år, bor i landsbyen Hylke ved Skanderborg med sine fire børn.

- Jeg arbejder med udvikling af kulturoplevelser, arrangementer og events i kommunen. Vi er en lille afdeling, så det betyder en bred portefølje af opgaver bl.a. administration af tilskud og ansøgninger fra foreninger og kulturaktører, såsom den helt nye Kulturpulje. Senest har jeg haft fokus på at inspirere vores aktører til at lave flere oplevelser for borgerne i naturen - i det kommende år under indsatsen #OplevNaturenPåNy.

- I min fritid laver jeg et hus om, som vi flytter ind i om tre uger. Jeg er arkitektuddannet og har altid drømt om et større projekt – og det blev så nu. Derudover elsker jeg at være kreativ - jeg elsker at skabe noget, som andre kan glædes over.

- At flytte arbejdsplads til Tørring betyder for mig, at jeg kommer tættere på kulturlivet i Tørring, hvilket jeg glæder mig utroligt meget til. Det bliver spændende at se, hvad det kan bringe med sig fremadrettet at sidde i en centerby, hvor der er et reelt byliv lige uden for døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce