Annonce
Tørring Folkeblad

17-årige Albert er vild med politik: Nu vil han på fornavn med borgmesteren

Albert Bach Frandsen, der allerede er politisk aktiv i Socialdemokratisk Ungdom i Vejle, håber på at komme i lære som politiker hos et medlem af byrådet i Hedensted. Foto: Mads Dalegaard
Der er altid blevet snakket politik hen over middagsbordet i Albert Bach Frandsens hjem, og det har vakt en naturlig interesse for samfundet hos den unge gymnasieelev. Nu vil han gerne blive klogere på, hvad der foregår bag kulisserne i det lokalpolitiske arbejde.

Hedensted: Det var i første omgang amerikansk politik, der for fire år siden fik den nu 17-årige Albert Bach Frandsen til at følge levende med i avisoverskrifter og tv-debatter. Men siden har både det engelske valg og Brexit, folketingsvalget i Danmark og en hel masse andre politiske begivenheder og emner stået øverst på interesselisten hos den unge gymnasieelev fra Hedensted.

Derfor blev han hurtigt nysgerrig, da hans mor fortalte, at Ungdomsskolen har gang i et nyt projekt, hvor man kan komme i lære hos en byrådspolitiker i Hedensted Kommune.

- Jeg er i forvejen politisk aktiv i Socialdemokratisk Ungdom i Vejle, men det her er en mulighed for at komme bag kulisserne i det lokalpolitiske arbejde og finde ud af, hvordan partipolitik bliver udviklet, siger Albert Bach Frandsen.

Han har derfor sendt en ansøgning afsted for at komme med i forløbet, hvor han også håber på at blive klogere på lokale emner, inden han skal stemme for første gang, når der er byrådsvalg næste år.

- Og så håber jeg, at forløbet kan give mig et godt netværk og nogle politiske kontakter. Måske kan jeg komme på fornavn med borgmesteren, siger han med et glimt i øjet.

Politik ser rodet ud

Til daglig går Albert Bach Frandsen i 2. g på den samfundsfaglige linje på Rosborg Gymnasium i Vejle, og her har han masser af klassekammerater, der ligesom ham selv interesserer sig for politik. Nogle er aktive i en ungdomsforening, andre følger levende med fra sidelinjen. Men sådan har det ikke altid været.

- I folkeskolen var der ikke nær så mange, der syntes, det var spændende, som jeg måske kunne have håbet på, og jeg tror, det skyldes, at politik ser meget rodet ud ved første øjekast. Det får mange unge til at tro, det er kedeligt og besværligt. Men det er også en helt naturlig udvikling, at man bliver mere interesseret, når man bliver ældre og forstår lidt mere af, hvad det går ud på, siger Albert Bach Frandsen.

Annonce

Global opvarmning bekymrer

Selv har han to sager, der ligger ham meget på sinde.

- Jeg synes, klimapolitikken er vigtig, og den globale opvarmning bekymrer mig meget. Det er en eminent trussel for os lige nu, og jeg kan godt være kritisk over regeringens håndtering af det. Derudover har Black Lives Matter-bevægelsen sat nogle tanker i gang hos mig om retfærdighed og ligestilling. Jeg har læst en del artikler om politiets arbejde i nabolandene, og vi skal være opmærksomme på, at vi ikke har eller får den forskelsbehandling i Danmark, siger Albert Bach Frandsen.

Albert Bach Frandsen

  • Fylder 18 år om en uge.
  • Ældste af tre søskende.
  • Vokset op i Hedensted, hvor hans mor er afdelingsleder på Hedensted Skole, og hans far er uddeler i SuperBrugsen.
  • Går i 2. g på Rosborg Gymnasium med samfundsfag og matematik på højniveau.
  • Medlem af Socialdemokratisk Ungdom i Vejle.
  • Kan i sin fritid godt lide at mixe musik eller løbe en tur.

Selvom han bekender sig til Socialdemokratiet, er det ikke nødvendigvis en socialdemokrat, han ønsker at komme i lære hos i byrådet i Hedensted.

- Jeg tror, der kan komme noget mindst ligeså spændende ud af at være sammen med en fra et andet parti, for så kan jeg få udvidet min horisont. Jeg glæder mig til de samtaler, vi skal have, og jeg ser det også som en mulighed for, at politikerne kan få en bedre forståelse af os unge, siger Albert Bach Frandsen.


Mange unge synes, det er kedeligt, når man nævner politik, og jeg tror, det er fordi, det ser meget rodet ud ved første øjekast. Men i virkeligheden er der jo masser af spændende ting at gå op i. Klimapolitikken fx, eller Black Lives Matter.

Albert Bach Frandsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce