Annonce
Tørring Folkeblad

18 nye byggegrunde på vej i Tørring

Der har i en længere periode været godt gang i salget af byggegrunde i Hedensted Kommune, og i december sidste år fejrede borgmester Kasper Glyngø (tv.) salget af byggegrund nummer 50 i 2019 med et trampolin-gavekort til nybyggerfamilien, der havde købt jubilæums-grunden i Grønlund i Tørring. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Kommunens parcelhusgrunde går som varmt brød - derfor bliver udstykningen af anden etape af nybyggerkvarter i Tørring fremskyndet.
Annonce

Tørring: 18 kommunale parcelhusgrunde i Tørring vil blive sat til salg til oktober i år.

Det drejer sig om udstykningen på Follerupgårdvej, hvor byrådet sidste efterår besluttede at byggemodne seks grunde.

Når det nu i stedet bliver tre gange så mange, skyldes det, at der lige nu er stor efterspørgsel på lokale byggegrunde, forklarer formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V).

- Der er godt gang i grundsalget i hele kommunen, og i Tørring kan vi hurtigt løbe tør for grunde. Vi har lige nu kommunale grunde til salg i byen ved Grønlund, men der er pt. kun seks ledige tilbage, siger Lene Tingleff.

Om området

  • De nye udstykninger er placeret i den nordlige del af Tørring, hvor de mod øst grænser op af det nyere boligområde Sikavej, og mod syd op af boligområdet Elsdyrvej, der er udstykket i 1970'erne. Igennem de to tilstødende boligområder kan man via stisystemer komme ned til Tørring midtby, skole og gymnasium.
  • Mod nord og vest grænser lokalplanområdet op mod større veje, henholdsvis Viborgvej og Brædstrupvej. Udviklingen af området vil medvirke til at koble de eksisterende boligområder sammen og afslutte byen mod Brædstrupvej.
  • Midt i lokalplanområdet ligger en gammel gård, Follerupgård. Gården er opført i 1890 og er siden blevet udbygget og ombygget. Vest for Follerupgård ligger en mindre skov, som afskærmer Follerupgård fra Viborgvej.
  • Det resterende areal inden for området er ubebygget og udnyttes i dag som landbrugsjord.
Annonce

Grunde bliver billigere

Det har en række fordele at slå byggemodningen af etape 1 og 2 på Follerupgårdvej sammen, blandt andet undgår kommunen at anlægge en midlertidig adgangsvej.

- Udgifterne til hver enkelt grund bliver billigere på den her måde, og det er også vurderingen, at området kommer til at fremstå mere attraktivt, siger Lene Tingleff.

Samtidig med byggemodningen skal der anlægges et beplantningsbælte ud mod Brædstrupvej og et regnvandsbassin for hele området. Der skal også laves en arkæologisk forundersøgelse af arealet.

Projektering og godkendelser forventes at tage to måneder, og det betyder, at anlægsarbejdet kan starte i juni - og grundene sættes til salg omkring oktober.

Parcelhusgrundene bliver i størrelsen 1000 til 1350 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce