Annonce
Tørring Folkeblad

20 familier får julehjælp i Rask Mølle

Lederen af Røde Kors-butikken i Rask Mølle, Else La Cour, har efterhånden 10 års erfaring med at organisere julehjælp i Rask Mølle og omegn. I år får 20 familier glæde af butikkens julehjælps-indsats. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I Rask Mølle er det den lokale Røde Kors-genbrugsbutik, der står bag julehjælpen. Det er der 20 lokale familier, der får gavn og glæde af. Den 22. december kører frivillige fra butikken rundt med slik, and eller flæskesteg og dagligvarer til familierne.
Annonce

Rask Mølle: 22. december får 20 økonomisk trængte familier i Rask Mølle-området et besøg, som formentlig redder deres jul. Her kommer folk fra Røde Kors-genbrugsbutikken i Rask Mølle nemlig forbi med årets julehjælp i form af pakker og poser med kød, slik og dagligvarer til en værdi af mellem 800 og 900 kroner pr. familie.

De 20 værdigt trængende familier er ikke nogen, som Røde Kors-folkene selv har fundet frem til. Det er sket via forvaltningen for Børn og Familier i Hedensted Kommune, som koordinerer størsteparten af den julehjælp, der distribueres ud til familier i kommunen.

- Vi har jo ikke mulighed for at vurdere, om folk er værdigt trængende eller ej, så vi er glade for samarbejdet med kommunen, så julehjælpen havner de rigtige steder, siger den daglige leder af Røde Kors-butikken i Rask Mølle, Else La Cour.

Vi kører også selv ud med julehjælpen til de pågældende adresser, og det er en rigtig god oplevelse. Folk er virkelig glade og taknemmelige, og der bliver da både knebet tårer og delt krammere ud.

Else La Cour, leder af Røde Kors-genbrugsbutikken i Rask Mølle

Annonce

Muligt at donere varer

Julehjælpen i Rask Mølle finansieres udelukkende af Røde Kors-genbrugsbutikken, som i den forbindelse bruger mellem 10.000 og 15.000 kroner af overskuddet fra butikken på julehjælp om året.

- Når det svinger lidt, så hænger det sammen med, hvor mange varer kunderne i Dagli' Brugsen i Rask Mølle donerer til julehjælpen. Her i december måned er der nemlig opstillet et stativ i Dagli' Brugsen, hvor butikkens kunder kan donere varer til årets julehjælp. Rigtig mange donerede varer er således lig med, at vores udgift til julehjælpen er tilsvarende lavere. Og det svinger som sagt fra år til år, om folk donerer lidt eller meget, siger Else La Cour.

- Men udover det, så sætter vi altså en ære i at klare det økonomiske selv. Så ikke noget med at gå rundt med hatten i hånden og samle penge ind. Der er vist også rigeligt med indsamlinger i forvejen. Vi kører også selv ud med julehjælpen til de pågældende adresser, og det er en rigtig god oplevelse. Folk er virkelig glade og taknemmelige, og der bliver da både knebet tårer og delt krammere ud, fortæller hun.

Annonce

Individuelle hensyn

Der bliver også taget individuelle hensyn.

- Vi får at vide af kommunen, hvor mange børn, der er i de enkelte familier, og så laver vi poserne efter det. Altså eksempelvis det at putte noget ekstra slik i poserne til de familier, hvor der er mange børn, siger Else La Cour.

Hun kalder det et stort arbejde at organisere julehjælpen i Rask Mølle, men ikke desto mindre en god aktivitet for Røde Kors-butikken, som de frivillige er glade for at deltage i.

- En anden god aktivitet - som minder en hel del om det her - er, at vi sender en 25-30 børn på sommerlejr i en uge hvert år. Det er børn fra økonomisk trængte familier, der ikke selv har råd til at tage på ferie. Men det er jo kun noget, der kan lade sig gøre, fordi folk er gode til at handle i vores Røde Kors-butik, ligesom folk også er flinke til at give donationer. Det er jo det, der gør, at vi kan gøre noget godt for vores udsatte medborgere her i Rask Mølle og omegn, siger Else La Cour, der efterhånden har 10 års erfaring med at organisere julehjælp via Røde Kors-butikken i Rask Mølle.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce