Annonce
Tørring Folkeblad

2500 børn fik gratis tur i svømmehal og på museer

Alle skolebørn fik før sommerferien et ark med lokale sommerferieoplevelser med hjem i tasken. Arkivfoto
Hedensted Kommunes sommerferiepas har blandt andet givet ekstra liv og omsætning i de lokale svømmehaller. Nu overvejes det at gøre det ekstraordinære coronatiltag til en tilbagevendende begivenhed.
Annonce

Hedensted: Mere end 2500 gange i løbet af sommerferien er der brugt et klip fra det sommerferiepas, der i al hast lige op til sommerferien blev uddelt til skolebørnene i Hedensted Kommune.

Passet, der var finansieret af en statslig coronapulje til at give børn og unge mulighed for at deltage i aktiviteter i sommerferien, gav gratis entré til blandt andet lokale museer og svømmehaller, og det har i følge Teresa Egballe leder af Kultur og Fritid i Hedensted Kommune haft stor betydning både for de lokale kulturaktører og for kommunens børnefamilier.

- Det har selvfølgelig haft en økonomisk betydning for museer og svømmehaller, men efter en lang periode, hvor mange isolerede sig, tror jeg også, passet var medvirkende til at få folk ud i samfundet igen, fortæller Teresa Egballe.

Annonce

Populær svømning

Særligt populært har entrébilletterne til svømmehallerne i Hedensted, Hornsyld og Tørring været, hvor der tilsammen er blevet brugt over 2000 klip. Alene i Hornsyld har børn 824 gange benyttet sig af passet, og det glæder centerchef Lars Gyberg.

- Det er en fantastisk god idé med det sommerferiepas, og det har været med til at løfte besøgstallet enormt hos os. Det er jo ikke kun de godt 800 børn, vi har fået ekstra besøg af, da mange af dem jo også har tager deres forælde med, fortæller Lars Gyberg.

Annonce

Vil evaluere

Fra Hedensted Kommunes side er man ikke afvisende for at uddele et lignende pas igen.

- Vi har ikke besluttet noget endnu, men man kunne måske forestille sig at en side i vores aktiv ferie-folder blev gjort til fribilletter, eller at man f.eks. indledte et samarbejde med Broen Hedensted, hvor man kunne give fribilletter til børn, hvor forældrene ikke selv kan betale for entreen, lyder overvejelserne fra Teresa Egballe, der nu vil evaluere på aktiviteterne.

Hedensted Kommune fik i alt 1,9 mio. kroner fra den statslige coronapulje til sommerferieaktiviteter. Udover sommerferiepasset blev det brugt til at skabe en lang række lokale aktiviteter som underholding på Uldum Mølle, skaterworkshops m.m.


Det er en fantastisk god ide med det sommerferiepas og det har været med til at løfte besøgstallet enormt hos os.

Lars Gyberg, centerchef Hornsyld Idrætscenter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 37

Tørring Folkeblad

Mediegrafiker fik bronze

Annonce