Annonce
Tørring Folkeblad

37 rækkehuse på vej: Domea vil bygge ved hovedvejen

De 37 rækkehuse bliver placeret ud mod Viborg Hovedvej (A13), men bag en støjvold. Illustration: Friis&Moltke Architects
Knap nok er Domeas seneste byggeri i Tørring blev fuldt udlejet, før et nyt er i støbeskeen. Nu vil det almene boligselskab bygge 37 rækkehuse i forbindelse med den nye Gudenåparken ved den gamle actionpark.

Tørring: Efterspørgslen på lejeboliger i Tørring er stor - ja nærmest umættelig. I hvert fald, hvis man spørger boligselskabet Domea.

For kun halvandet år siden - i sommeren 2020 - flyttede de første beboere ind i selskabets 42 nybyggede lejligheder i Tørring Midtby, og nu har Domea et byggeri af 37 rækkehuse i støbeskeen.

Rækkehusene skal bygges i forbindelse med det nye boligområde Gudenåparken ved Egholm Vej, hvor der i årtier har været forlystelses- og gokart-park.

Annonce

De kommer til at ligge ud til Viborg Hovedvej (A13), men afskærmet fra vejen af en høj støjvold.

De 37 boliger vil alle blive i et plan. Boligerne vil blive enten to-, tre eller fire-rums på hhv. 85, 98 og 111 kvm. Dertil kommer terrasse, skur og evt. privat have til hver bolig.

Parkeringen samles i to til tre områder, så der undgås trafik imellem boligerne. Det giver mulighed for fællesskab og møderum i modsætning til individuel parkering foran hver hoveddør.

Projektet skal nu sendes i udbud. Forventningen er, at boligerne kan stå klar til indflytning om ca. to år i slutningen af 2023, fortæller projektleder Pernille Esmark Prahm.

Actionpark tager form

I selve Gudenåparken er flere private entreprenører også snart klar til at rykke ind. Det oplyser projektmager Brian Christiansen, der det sidste halve år har haft travlt med byggemodning af den fhv. Actionparken samt etablering af fællesfaciliteter.

I Gudenåparken vil byggefirmaet Hybel bygge et antal rækkehuse, Arkitektfirmaet Leverum vil bygge nogle gårdhavehuse og firmaet Mobilhouse (fhv. Fredericia Skurvogne) vil bygge fem såkaldte tinyhouses i parken. Dertil kommer en række søhuse bygget af et endnu unavngivet firma, samt 26 parcelhusgrunde.

Sidstnævnte vil blive sat til salg i begyndelsen af det nye år.

Gående og cyklister vil kunne passere hovedvejen og komme ind til Tørring via en kommende gang- og cykelforbindelse, som Vejdirektoratet er på vej til at anlægge.

Annonce
Tørring Folkeblad

Kom til dobbeltkoncert med Vankelmod og TaLeTid

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene stiger igen markant og især hos skoler: - Vi venter hvert minut på at få flere selvtests

Annonce
Tørring Folkeblad

70 år og stadig aktiv elektriker

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Kommune udvider åbningstider markant i flere kviktestcentre

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene flader ud, men ligger fortsat højt: 14 sogne stadig helt i rødt

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Vi vil gerne have sundhedsråd om modermærker, men ikke om rygning

Annonce