Annonce
Tørring Folkeblad

41-årig ergoterapeut fra Uldum hjælper trætte hjerner

Den 41-årige ergoterapeut Berit Therkelsen fra Uldum har åbnet egen klinik, hvor hun hjælper folk, der bokser med følgevirkningerne efter hjernetraumer og blodpropper og hjerneblødninger i hjernen. Foto: Henrik Dolmer
Den 41-årige ergoterapeut Berit Therkelsen fra Uldum har netop startet sin egen klinik, hvor hun hjælper mennesker med følgevirkningerne efter hjernetraumer og blodpropper eller blødninger i hjernen. Hun har 15 års erfaring på området.

Uldum: Ergoterapeut Berit Therkelsen fra Uldum har netop startet selvstændig virksomhed fra privatadressen på Kærvejen 32 i Uldum. Her hjælper hun mennesker med ”trætte hjerner”. Hendes baggrund for at gøre det, er 15 års erfaring som ergoterapeut ved sygehusene i hhv. Brædstrup - dengang det eksisterede - og Horsens. Her har hun arbejdet med genoptræning af patienter, der har bokset med følgerne af diverse hovedtraumer og apopleksi (blodprop eller blødning i hjernen – red.).

- De seneste fem år har jeg fokuseret på og specialiseret min viden omkring hjernetræthed, og hvad det kan have af konsekvenser for den ramte og dennes pårørende. Det har ført til udviklingen af arbejdsredskabet ”Min dag, min energi”, som jeg bruger i mine klienters forløb, siger Berit Therkelsen.

- Mange personer, som har haft en skade på hjernen, oplever trætheden som den dominerende årsag til, at de efterfølgende føler sig begrænsede i hverdagen. For eksempel i forhold til at deltage i sociale arrangementer eller i at vende tilbage til arbejde eller studie, siger hun.

Annonce

Del af udkørende team

Og når det sker lige nu, så handler det om, at Region Midtjylland har nedlagt apopleksi-afdelingen på Regionshospitalet Horsens for i stedet at samle den i en stor enhed på kæmpesygehuset i Skejby ved Århus.

- Jeg var ansat på afdelingen i Horsens i en stilling, hvor jeg var en del af det udkørende team, der hjalp udskrevne borgere med genoptræningen i deres eget hjem. Jeg er så efterfølgende blevet ansat på en anden afdeling på sygehuset i Horsens, men følte, at det vakuum, der er opstået lokalt i kølvandet på, at apopleksi-afdelingen i Horsens er rykket til Skejby, skulle bruges til det, jeg fortsat brænder for, nemlig at hjælpe mennesker med de her følgevirkninger efter hjerneskader, siger Berit Therkelsen.

- Det giver god mening for mig, at man samler sengepladser og ekspertise på området i Skejby, men problemet er, at det arbejde, vi lavede ude hos borgerne i det udkørende team, endnu ikke er blevet erstattet af et lignende tilbud med Skejby som udgangspunkt. Og for mig er det rigtig vigtigt, at vi ikke taber den her patientgruppe på gulvet. Derfor har jeg besluttet at åbne min egen klinik, samtidig med, at jeg fortsat vil passe min nye ergoterapeutstilling på sygehuset i Horsens, siger hun,.

- Jeg er rigtig glad for mit arbejde og har brug for at sparre med kolleger og arbejde tværfagligt. Så det er på ingen måde tanken, at jeg skal leve af det her. Det er kun for at hjælpe en gruppe mennesker, som lige nu ikke får den hjælp af sundhedsvæsenet, som de fik før nedlukningen af afdelingen i Horsens, siger Berit Therkelsen, der har fået indrettet et kliniklokale på privatadressen i Uldum, men hun tager også på hjemmebesøg, hvis en klient måtte ønske det.

Annonce

Er oprindeligt fra Ølholm

Hun er oprindeligt fra Ølholm, men bor nu i Uldum sammen med sin mand Steffen Therkelsen, der driver selvstændig virksomhed i Uldum, og deres tre børn, 12-årige Michelle og tvillingerne Villads og Merle på syv år.


Jeg er rigtig glad for at bo her i Uldum, og det er nok kommet lidt bag på mig. Jeg er jo fra Ølholm, og som helt ung syntes jeg ikke, Uldum var særlig attraktiv. De der røde julelamper var da lidt kiksede. Nu er jeg sjovt nok helt vild med dem.

Berit Therkelsen


- Jeg er rigtig glad for at bo her i Uldum, og det er nok kommet lidt bag på mig. Jeg er jo fra Ølholm, og som helt ung syntes jeg ikke Uldum var særlig attraktiv. De der røde julelamper var da lidt kiksede. Nu er jeg sjovt nok helt vild med dem - sikkert af nostalgiske grunde, griner hun.

Familien bor i Steffen Therkelsen bedsteforældres gamle ejendom, som var ude af familiens hænder i en årrække, men som de fik mulighed for at købe i 2003. I 2007 totalrenoverede de ejendommen både udvendigt og indvendigt. Der hører en stor have til ejendommen, som Berit Therkelsen elsker at bruge tid og kræfter på.

Annonce

Et aktivt lokalsamfund

- Jeg synes, vi bor et helt fantastisk sted. Her er nogle trygge og gode rammer for vores børn at vokse op i. Her er et aktivt lokalsamfund med mange positive fællesskaber. Vi har gode butikker og et aktivt foreningsliv. Vi ligger tæt på både E45, Vejle og Horsens. Uldum er helt bestemt en by i udvikling, og jeg forsøger selv at give mit lille bidrag til at forstærke den positive udvikling ved at være med i den arbejdsgruppe, der arbejder på at gøre noget ved centrum, siger Berit Therkelsen, der også har været både fodboldtræner, gymnastiktræner og medlem af skolebestyrelsen i Uldum.

- Men lige nu er jeg nødt til at prioritere mit arbejde, idet jeg jo faktisk har to jobs nu, siger kvinden, der hjælper ”trætte hjerner” på ret køl igen.

Tour de Hedensted - Uldum

Byen har 1383 indbyggere, børnehave, skoler til 6. klasse, plejehjem og idrætshal.

I Uldum kær finder man smuk natur, hvor Gudenåen løber igennem, og byen er gået sammen om at lave ruteafmærkede gangstier og cykelstier gennem kæret. Der er også etableret rasteplads for kanoer, parkeringspladser, fugletårne og borde og bænke, man kan benytte, hvis man er på udflugt.

Uldum Højskole arrangerer hvert år foredrag og koncerter, og Uldum Mølle byder på både historiske udstillinger og møllemel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Færre råger - flere agerhøns, tak

Tørring Folkeblad

Forsamlingshus investerede i nyt køkken, der står ubrugt hen: Har brug for lokalsamfundets opbakning for at overleve

Annonce