Annonce
Tørring Folkeblad

47 år i Grosbøls tjeneste: Tove har aldrig overvejet at lave andet

For et år siden var Tove Andersen ikke klar til at gå på pension, men ved at gå gradvist ned i tid det seneste år, har hun det nu helt fint med det. Foto: Michael Svenningsen
Efter i 47 år at have klædt en hel landsdel på i tøjbutikken Grosbøl i Uldum, går Tove Andersen nu på pension.
Annonce

Uldum: I en tid, hvor mange ikke tør skrive på deres cv, hvis de har haft det samme arbejde i mere end otte år, og vi ifølge tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering skifter arbejde mere end nogensinde før, er 65-årige Tove Andersen lidt af en sjældenhed.

Ikke fordi hun 1. oktober går på pension, men fordi det er efter 47 års ansættelse som butiksmedarbejder i tøjbutikken Grosbøl i Uldum, og det uden hun på noget tidspunkt har overvejet at søge andet arbejde.

- Jeg har jo haft det godt hos Grosbøl. Det er mit andet hjem, og når man er i et arbejde, hvor man har med mennesker at gøre, er der ikke to dage, der er ens. Jeg har altid været glad for at komme på arbejde, fortæller Tove Andersen over en kop kaffe ved køkkenbordet i hjemmet på Kærvejen.

Herfra kan hun se op til sit fødehjem to numre længere oppe ad vejen, herfra kan hun hjælpe til i sin mands forretning, "Jørgens Værktøj", og hoppe på cyklen for fem minutter senere at møde på sit arbejde.

Mange kunder har gennem Tove Andersens 47 år i Grosbøl nydt godt af hendes råd og vejledning. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Ville ikke i butik

Som ung skolepige havde Tove Andersen ellers forsvoret, at hun ville arbejde i butik. En erhvervspraktik i en butik i Vejle, hvor Tove Andersen blev lukket ned i en kælder for at mærke varer i en hel uge, fratog hende al lyst til butiksarbejde, men hendes mor overtalte hende alligevel til at prøve at søge arbejde hos den lokale tøjhandler Grosbøl.

- Det var noget helt andet, og siden er årene bare fløjet af sted. Den gamle Grosbøl, Viggo, var der stadig, da jeg begyndte, men det var Poul Grosbøl, der skrev under på min kontrakt, fortæller Tove Andersen og forsætter:

- I dag er det Pouls datter Mathilde, der har butikken, og det var næsten som at få et helt nyt arbejde, da hun kom til med et friskt ungt pust. Hun har altid været god til at spørge mig til råds og bruge min erfaring f.eks. i forhold til indkøb af nye varer, fortæller Tove Andersen, der også har haft ansvar for butikken i forbindelse med ferier og sygdom.

Annonce

Tæt på kunderne

Igennem årene har hun opbygget en trofast kundeskare, og det er sket flere gange, at kunder har ringet hjem til Tove Andersen for at høre, hvornår hun er på arbejde. Eller endda er drejet om på hælen i butikken, hvis de har fundet ud af, hun ikke var der.

- Jeg kender dem jo, jeg kender deres børns størrelser og kan måske huske, hvilken bluse de købte sidst, så jeg denne gang kan finde en underdel, der passer til, lyder det fra Tove Andersen, der altid har sat stor pris på kundekontakten.

Annonce

Holder reception

I løbet af det seneste år er hun gået gradvist ned i tid, så hun frygter på ingen måde overgangen til pensionisttilværelsen, der blandt andet byder på sommerhus og rejser, ture i sidevognen til husbondens Nimbus-motorcykel eller i den gamle folkevogn, der gemmer sig i garagen, og selvfølgelig børn og børnebørn. Sidstnævnte er der fem af, hvoraf de tre er i Uldum og de sidste to på Fyn.

- Og så kan det jo også være, jeg kigger forbi butikken og siger hej en gang imellem, lyder det fra Tove Andersen.

Grosbøl siger farvel til Tove Andersen med en "Tak for de mange år"- reception på lørdag 28. september fra klokken 11 til 13.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce