Annonce
Tørring Folkeblad

500 par sko er på vej fra Tørring til Kosovo: Skal hjælpe befolkningen i en svær tid

Sermine Jupa kom til Tørring fra Kosovo i 2001 og har i 14 år været ansat i Tørrings skoforretning, der nu går under navnet Bitte - sko med mere. Hun håber at kunne rejse til Kosovo og selv uddele de mange sko, som butikken nu sender til landet. Foto: Ingrid Trier
Et restlager på godt 500 par sko fra Tørring-butikken Bitte bliver inden længe sendt til Kosovo, hvor håbet er, at skoene kan vække glæde hos den økonomisk pressede befolkning.
Annonce

Tørring: - Jeg bliver simpelthen så rørt over, at de vil sende så mange sko af sted. Jeg er dybt taknemmelig.

Butikschef i skoforretningen Bitte i Tørring, Sermine Jupa, er med et smil og en enkelt tåre i øjenkrogen i fuld gang med at pakke træsko, sivsko, kondisko, højhælede, dame-, herre- og børnesko ned i kasser.

Omkring 500 par sko bliver der i alt plads til i kasserne, som inden længe vil blive sendt fra Tørring til det lille Balkan-land Kosovo, hvor Sermine Jupa stammer fra.

Skoene er alle en del af det varelager, som butiksindehaver Diana Hansen købte, da hun for knap et år siden overtog Bitte Sko.

- Vi har haft skoene til salg i vores outlet i fem måneder. Skoene fejler ingenting, men mange af mærkerne fører vi ikke længere i forretningen, så derfor vil vi gerne have dem videre, så vi kan få plads til vores egne varer i outletten, forklarer Diana Hansen.

Annonce

Vil selv dele ud

Da Sermine Jupa fortalte om situationen i Kosovo, var Diana Hansen ikke i tvivl om, at det var der, skoene skulle hen.

- Selvfølgelig har coronaen også påvirket os, vi åbnede jo kun en uge, inden landet lukkede ned, men det er jo ingenting i forhold til, hvordan de har det i Kosovo, konstaterer Diana Hansen.

I første omgang bliver kasserne sendt ned til Sermine Jupas svoger, der ligesom hendes forældre og seks søskende stadig bor i landet.

Om forretningen

Bitte Sko blev etableret i Tørring i 1978 af Lasse Nørremark. Forretningen er opkaldt efter hans hustru Birthe Klink Nørremark og er specialiseret i sundt fodtøj.

I juli måned 2019 kom forretningen under rekonstruktion (betalingsstandsning), og Diana Hansen overtog butikken inklusiv bygningen, varelager og webshop i slutningen af oktober 2019.

Hun genåbnede efter en større ombygning forretningen 5. marts 2020 under navnet Bitte - sko med mere.

Den primære vare er forsat sundt fodtøj, men der er også kommet tøj, tasker og smykker i butikken.

Drømmen er, at Sermine Jupa, når rejsevejledningerne tillader det, kan rejse til Kosovo og hjælpe med at uddele skoene.

- Det vil være mit største ønske at kunne hjælpe og bruge min erfaring til at fordele skoene. Efter 14 år i butikken kender jeg jo alle skoene og ved hvilke, der passer til hvilke fødder, fortæller Sermine Jupa, der i 2001 blev familiesammenført med sin mand Fatmir Jupa, der forinden var flygtet fra det krigshærgede Kosovo.

Annonce

Stor betydning

Sermine Jupa plejer at besøge sin familie i Kosovo hver sommer, men har pga. corona ikke rejst derned i år. Hun fortæller om et land, der har en meget fattig befolkning.

- Der er mange enker fra krigen, som har svært ved at forsørge sig, og så er de hårdt ramt af corona lige nu. Der er ingen hjælpepakker til erhvervslivet ligesom i Danmark, så mange mister deres arbejde. Derfor ved jeg også, at det vil gøre en kæmpe forskel at få nogle nye gode sko, så man kan bruge de få penge, man har, på noget andet, lyder det fra Sermine Jupa.

Sermine Jupa er sammen med indehaver Diana Hansen (tv) og medarbejder Natasja Brongkoll Hansen i fuld gang med at pakke de mange par sko. Foto: Ingrid Trier


Det vil være mit største ønske at kunne hjælpe og bruge min erfaring til at fordele skoene.

Sermine Jupa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce