Annonce
Tørring Folkeblad

Aarhus-familie bygger i Hedensted: - Udkonkurrerede alternativerne på næsten alle parametre

Paulos og Mette Georgakatos og deres søn Lucas skal inden længe i gang med at bygge på Lille Dalby Højen nummer 6. Foto: Elisabet D. Hyttel
Da først Hedensted kom på sigtekornet, faldt familien Georgakatos fra Skødstrup hurtigt for det naturskønne og børnevenlige område Lille Dalby Bakker, som sammen med byen bonnede positivt ud på stort set hele tjeklisten.
Annonce

Hedensted: Da ægteparret Paulos og Mette Georgakatos fra Aarhus-egnen efter endte uddannelser skulle finde hjemmet, den nytilkomne søn Loukas kunne vokse op, var Hedensted ikke ligefrem det første sted, der poppede frem på bruttolisten.

Alligevel endte den med at udkonkurrere både storbyen Aarhus, nabobyerne Horsens og Vejle samt det øvrige opland. I sidste ende faldt valget nemlig på en byggegrund i udstykningen Lille Dalby Bakker, hvor kombinationen af by og land faldt i familiens smag.

Således falder de også direkte ind i den kernemålgruppe, Hedensted Kommune forsøger at tiltrække med løfter om nærhed til alt lige fra pasning og skoler til fritidstilbud og arbejdspladser - sågar til en lavere pris end de nærliggende alternativer.

- Lige det sidste kan man nok diskutere, da grundene herude er lidt dyrere. Men det er roligt, naturskønt og børnevenligt, så det er det hele værd, siger Paulos Alexandros Georgakatos med sikkerhed i stemmen.

Annonce

Prøvekørte byen først

At Hedensted i første omgang kom på sigtekornet skyldes den tilfældighed, at Mette Georgakatos - der modsat sin græskfødte ægtefælle er kernedansk og nyder mellemnavnet Wendelboe - fik et job som arkitekt hos netop Hedensted Kommune.

Således fik de også nys om den kommende fjerde etape af den store udstykning. Samtidig blev Horsens og Vejle hurtigt fravalgt, da grundene lå for langt fra byen, mens kommunens øvrige grunde ligeledes faldt på, at byerne ganske enkelt var for små.


Vi ville have mere luft og mindre by - uden at ende i ingenmandsland.

Paulos Alexandros Georgakatos


For at være helt sikre på, Hedensted var det rette valg, besluttede familien i første omgang at bosætte sig i et lejemål. Og konklusionen fik hurtigt to streger under sig.

- Vi er faldet til rimeligt hurtigt og har fået en god fornemmelse for byen. Det er et sted, vi kan se vores børn vokse op. Som stationsby kan vi nøjes med en enkelt bil, byen er en fin størrelse, og så er der ikke mange minutter til hverken Horsens eller Vejle, siger Paulos Alexandros Georgakatos.

Særligt sidstnævnte er en fordel, da han til dagligt arbejder som fysioterapeut hos Fit og Sund i Horsens.

Annonce

Omringet af ligesindede

Endnu er familien så tidligt i processen, at det ikke ligger fast, hvordan det kommende hus skal tage sig ud. Qua sin beskæftigelse har Mette Georgakatos dog en del ideer i støbeskeen, som formentlig kan bredes ud over ca. 170 kvm.

Parret kommer fra en ældre bolig, hvor der altid var en endeløs række af vedligeholdelsesprojekter foran sig. Netop muligheden for at have noget nyt, der i høj grad kan passe sig selv de næste årtier, var udslagsgivende for, at der aldrig for alvor blev kigget nærmere på muligheden for at finde drømmeboligen på boligmarkedet.

Indtil videre bor Paulos og Mette Georgakatos i en lejlighed, men de håber at komme i gang med byggeriet snarest. Foto: Elisabet D. Hyttel

- Det er måske lidt dyrere at bygge selv, men så får vi det omvendt, lige som vi vil have det. Det er også et stort plus, at det nok primært vil være ligesindede børnefamilier, der kommer til at bygge i området, siger Paulos Alexandros Georgakatos.

Hvornår hjemmet står færdig, er endnu uvis. Møderne med byggefirmaerne står dog allerede i kø, så formentlig går det ikke alt får længe, inden Lille Dalby Bakker vokser med tre indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce