Annonce
Tørring Folkeblad

Affaldsindsamling med hjælp fra elever

Danmarks Naturfredningsforening har fokus på takeaway-affald ved dette års affaldsindsamling. Pressefoto
I uge 15 løber Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling af stablen med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. I Hedensted Kommune skal 1384 børn deltage.

Tørring: Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere i næste uge trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder. Affaldsindsamlingen er i år med deltagelse af 1384 børn fra skoler og institutioner i Hedensted Kommune.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling. På landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april.

Fokus på takeaway-affald

Hvert år indsamler Danmarks Naturfredningsforening oplysninger om, hvor mange kilo affald, og hvor mange dåser der er blevet samlet. I år bliver børnene også bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage.

På årets Affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på de mange former for takeaway-affald, der desværre bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

Når børnene har været i marken i løbet hverdagene, følger de voksne trop i weekenden 17.-18. april.

Der er organiseret affaldsindsamlinger i Aale, Bisholt, Bjerre, Daugård, Flemming, Glud, Hedensted, Hornsyld, Korning,  Lindved, Rask Mølle og Stenderup.

Affaldsindsamlingen

Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald, som har været holdt siden 2006.

Årets affaldsindsamling løber af stablen i uge 15. Børn fra skoler og daginstitutioner samler ind i hverdagene 12.-16. april, mens de voksne følger trop i weekenden 17.-18. april.

I 2020 blev der fundet 53.000 kilo affald – heriblandt 3.300 mundbind.

I år sætter indsamlingen fokus på takeaway-emballage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 18

Tørring Folkeblad

Mathilde Grosbøl: - Fantastisk at kunderne har brugt tid på at rose vores butik

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Annonce