Annonce
Tørring Folkeblad

Ambitionerne er i top: Tørring vil vokse med 1000 beboere

Før sommerferien blev der taget første spadestik til 42 nye lejligheder i Tørring Midtby. Håbet er blandt andet, at det vil trække nye borgere til byen, men ambitionerne for den vestligste centerby i Hedensted Kommune stopper ikke der. Arkivfoto: Michael Svenningsen
De seneste 10 år er der kommet omkring 300 nye borgere til Tørring. Nu hæver byens udviklingsråd barren med en ambition om at vokse med 1000 borgere inden 2030.

Tørring: Udvikling af midtbyen, byforskønnelse og ikke mindst en helt ny bydel skal i løbet af det kommende årti tiltrække ikke mindre end 1000 nye indbyggere til Tørring. Sagt med andre ord skal befolkningsvæksten fremover være på 30 procent mod de nuværende ca. 10 procent

Så ambitiøs lyder visionen fra Tørring Udviklingsråd, der onsdag aften havde inviteret til borgermøde omkring byens udvikling.

Her gjorde rådet i samarbejde med Hedensted Kommune status på de mange byudviklingsprojekter, der allerede er i gang i Tørring. Men de kiggede også endnu længere ud i horisonten. For udover at forskønne den gennemgående gade i byen, omlægge torvet, bygge et kommunalt administrationshus og 42 nye lejligheder er der også planer om at lave en helt ny bydel i et 110 hektar stort område vest for Tørring. Området, der arealmæssigt svarer til en fjerdedel af den nuværende by, er afgrænset af Viborg Hovedvej, Viborgvej, Brædstrupvej og Gudenåen. Også det forhenværende Actionparken på den anden side af Viborg Hovedvej bliver en del af den nye bydel.

Den nye bydel vil blive udviklet nordvest for Tørring. Foto: Google Maps

 

Efterlyser ideer

Hvordan området præcist skal udformes er endnu på tegnebrættet. Sikkert er det dog, at der udover en hel masse boliger i forskellige afskygninger også vil være en del rekreative arealer blandt andet omkring Melhedebæk, der løber tværs gennem området.

- I dag er bækken en temmelig lige grøft, men vi har en ide om at slynge den ned gennem bydelen, dels for at skabe rekreative områder, men også for at hjælpe til med at løse nogle af Tørrings klimaudfordringer, der bl.a. handler om store mængder overfladevand, fortalte Christina Nielsen fra Hedensted Kommune.

Hun står for at lave de overordnede streger i den nye bydel og skal blandt andet finde ud af, hvor veje og stier og vandløb skal være. Til arbejdet har hun dog brug for Tørring-borgernes hjælp til at komme med ideer til, hvad området skal indeholde.

- Hvad skulle der til, for at I ville gå en tur derud. Hvilke aktiviteter kunne der være derude, det kunne vi rigtig godt tænke os, at få ideer til, lød opfordringen fra Christina Nielsen på mødet.

For at sætte skub på ideerne har Hedensted Kommune og udviklingsrådet blandt andet allieret sig med eleverne på Tørring Gymmnasium og Tørring Skole, der skal arbejde med emnet. Samtidig er der markeret en 1,5 km lang midlertidig vandrerute ud i området, der gør det muligt at se området fra nye vinkler. Ruten, der bl.a. er en klippet trampesti ind over en mark fra Melhedevej, vil være tilgængelig i cirka seks uger. Man vil kunne gå turen selv, men der vil også blive flere arrangementer på ruten. F.eks. vil løbeklubben invitere på en løbe- eller power-gåtur på ruten 1. oktober og 7. november vil det blive muligt at få en guidet tur i området med en biolog.

Siden 2009 er der kommet ca. 300 flere indbyggere til Tørring. Det svarer til en stigning på 10 pct. Over de kommende 10 år er ambitionen at vækste med 30 procent svarende til ca. 1000 flere indbyggere. Illustration: Ingrid Trier
Annonce

Nyt borgermøde

Endelig vil der 21. november blive indkaldt til borgermøde om bydelen. Det hele vil om alt går vel munde ud i en færdig helhedsplan for området til næste sommer.

Hvornår og hvordan helhedplanen bliver udmøntet hensvæver i det uvisse, undtaget området omkring det forhenværende Actionpark. Her har Brian Christiansen, indehaver af Coastzone og i øvrigt formand for Tørring Udviklingsråd, en næsten færdig plan for omdannelse af området til et særligt boligområde, hvor det overordnede koncept er, at man skal leve og lege livet let.

Brian Christiansens forventning, er at han allerede i løbet af 2020 kan gå i gang med at sælge byggegrunde og begynde at bygge lejeboliger i området.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Kirkecafé med fhv. formand for Etisk Råd

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Modstand mod biodiversitet: - Kommunen fremstår uplejet og grim

Tørring Folkeblad

Koncert med Gospel D'Light

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 37

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokalopgør om biodiversitet i Løsning: Steffan og Sten lagde arm i knæhøjt græs ved Trampekær Sø

Tørring Folkeblad

119 var samlet til bankohygge i byparken

Tørring Folkeblad

Flagallé i fare for at forsvinde: Nu skal flere frivillige frem i lyset

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejsager handler om privatisering

Tørring Folkeblad

Klummen: Om høst og mørkning

Tørring Folkeblad

Frisør lukker salon midlertidig på grund af coronasenfølger

Hedensted/Juelsminde Avis

14 svømmere, fire løbere, et fodboldhold og en enkelt kuglestøder hædret for sportsresultater

Hedensted/Juelsminde Avis

SF: Vi vil investere i mennesker og anviser også penge

Tørring Folkeblad

Sognegård: Vi regner ikke med det bliver et problem at finde Sørens afløser

Tørring Folkeblad

Ny mandagsklub havde succes fra dag et

Tørring Folkeblad

Trods bugnende ordrebøger: Mangel på arbejdskraft får sognegårds-forpagter til at kaste håndklædet i ringen

Tørring Folkeblad

Loppemarked skal skaffe penge til nye stole og borde

Tørring Folkeblad

Lille landsby fejrer 100 års jubilæum: Skovby blev bygget af husmænd

Hedensted/Juelsminde Avis

Kristendemokraterne ønsker sig en ældrepleje i topklasse

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik om "trafikfarligt græs": Jeg efterlyser handling, så både trafiksikkerheden og trygge bilister igen kan forenes

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådsmedlemmer: Hedensted skal være Danmarks bedste kommune at være frivillig i

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 36

Hedensted/Juelsminde Avis

Deltidsbrandmand gennem 10 år: Jan glemmer fødselsdage, men ikke datoen for sin første vagt

Annonce