Annonce
Tørring Folkeblad

Anders Bendt Andersen er død: Blot få dage før han sov stille ind i sit hjem, fortalte han sin skakmakker, at han nu havde taget sit sidste træk

"Anders Bendt trivedes som landmand og var en fremsynet og moderne én af slagsen, som introducerede nye produktionsmetoder på Hjortsvang Østergaard. Han var også særdeles aktiv lokalt - i idræts- og borgerforening, i læplantningslaug og forsamlingshuset, som gymnastikleder og mangeårig kirkeværge i Linnerup Kirke. Han var desuden en drivende kraft i etableringen af Hjortsvang Museum", lyder det i mindeordene om Anders Bendt Andersen. Privatfoto

Olav Skaaning Andersen, København, tidligere Hjortsvang, Tørring, har på familiens vegne skrevet mindeord om sin far, Anders Bendt Andersen, Mejerivænget, Tørring, der blev 97 år.


Anders Bendt Andersen blev født mellem de to verdenskrige - i 1924 - og to år senere overtog hans forældre, Kathrine og Jens Peter Andersen, Hjortsvang Østergaard.

Anders Bendt havde en drøm om at blive tømrer, men som den ældste af tre brødre lå det mere end i kortene, at han skulle overtage den fædrene gård, og således gik det.

Annonce

Men inden ville Anders Bendt gerne se sig om. Han var på rejser i de nordiske lande, arbejdede på landbrug og godser i England lige efter krigen, var på højskole og tjente på gårde på Fyn og i Salling.

I det nordvestjyske mødte han Vera, som i 1956 blev hans hustru og livsledsager, og samme år overtog de gården, som de drev i fællesskab i 40 år. Her opdrog de sammen tre børn, Jens Peter, Else Dorthe og Olav.

Anders Bendt trivedes som landmand og var en fremsynet og moderne én af slagsen, som introducerede nye produktionsmetoder på Hjortsvang Østergaard.

Han var også særdeles aktiv lokalt - i idræts- og borgerforening, i læplantningslaug og forsamlingshuset, som gymnastikleder og mangeårig kirkeværge i Linnerup Kirke.

Han var desuden en drivende kraft i etableringen af Hjortsvang Museum. Landsbymuseet blev hans hjertebarn, og i en lang årrække deltog han i opbygningen af den museumssamling, der i dag fortæller unikke historier om Hjortsvang og omegn.

Anders Bendt var selv en god historiefortæller, der med en stærk hukommelse og mange års erfaring bidrog til formidlingen af de lokale fortællinger.

Anders Bendt og Vera flyttede fra Hjortsvang til Tørring og havde en god tid på Mejerivænget, inden Vera gik bort i 2014. Det var en stor sorg for Anders Bendt, der også kunne se til, at mange venner og kammerater forsvandt én efter én.

Det sociale liv, den daglige samtale og interessen for verden betød dog stadig meget, og han gik kun sjældent i seng, inden han havde set dagens udgave af "Deadline" på DR2.

Anders Bendt var et familiemenneske, der gennem livet var en stor støtte og hjælp for sine børn.

Trods sin høje alder evnede han også de sidste år at skabe nye bekendtskaber i Tørring og omegn, og han spillede ofte både billard og skak.

Blot få dage før han - omgivet af sin familie - sov stille ind i sit hjem, fortalte han sin skakmakker, at han nu havde taget sit sidste træk.

Han ønskede også at sige tak til hjemmeplejen i Hedensted Kommune for at være en stor støtte - særligt i den sidste tid. Og til Mette Sommer for at vide, hvad god pleje er.

Anders Bendt Andersen efterlader sig børn, børnebørn og oldebørn. Begravelsen foregår i Linnerup Kirke onsdag 27. april.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Tørring Folkeblad

Unge tog ansvar, efter møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er vigtigt at måle alle infrastruktur-investeringer efter samfundsøkonomisk rentabilitet, hvilket helt forsvinder i debatten om timedrift og togfond

Tørring Folkeblad

Salmeforfatter fortæller om livet

Tørring Folkeblad

Nyt tilbud: Nu kan seniorrådet træffes på biblioteket

Tørring Folkeblad

Cyklist blev påkørt og fik hjernerystelse: Bilist kørte videre

Annonce