Annonce
Tørring Folkeblad

Anna og Ida springer fra opvisning til opvisning

Der er kommet mere og mere rift om at blive en del af Hedensted GF's Talenthold. I år havde 26 gymnaster søgt om optagelse til de i alt ni ledige pladser. Foto: Michael Svenningsen
Forårets weekender er fyldt med halgulve og springmåtter for de to gymnastikpiger Anna Christine Bladt Madsen og Ida Nielsen. Mindst 16 opvisninger er i kalenderen.

Hedensted: Gymnastik, gymnastik og gymnastik. Der er ikke meget tvivl om, hvad der fylder for de to Hedensted-piger 13-årige Anna Christine Bladt Madsen og 14-årige Ida Nielsen. Siden de som små kom med deres forældre til mor, far og barn-gymnastik har kolbøtter, håndstand, flik-flak og fejesving været en betydelig del af hverdagen.

I dag går de begge til gymnastik tre dage om ugen. Mandag og torsdag på Hedensted GF's talenthold, der samler områdets dygtigste gymnaster på et udtaget hold. Tirsdag går Ida Nielsen til både stortrampolin og spring-mix i Daugård IF, mens Anna Madsen bruger sin onsdag og indimellem også søndag på Flemming Efterskole til tumbling (konkurrencespring på gulv). Dertil kommer, at de to piger inden deres egen træning med Talentholdet træner et Hedensted-hold for børn i 0. klasse.

- For mig er gymnastik et pusterum, hvor man kan have det sjovt med sine venner. Jeg kan godt lide, at man bruger hele kroppen og lærer at have fuldstændig kontrol og styrke, fortæller Anna Madsen, der ligesom Ida Nielsen især er vild med at lave springgymnastik.

- Det er et helt andet adrenalin-boost end at lave rytme, især når man skal lave et nyt spring, giver det en masse adrenalin. Det er også ret fedt, når alles øjne er rettet mod én, når man skal lave et spring til opvisningen, lyder det fra de to piger.

Talentholdet

Talentholdet i Hedensted Gymnastikforening er et hold for særligt udvalgte gymnaster, der har udvist evne, viljen og disciplinen til at dyrke deres talent indenfor springgymnastik.

Holdet består af max 35 gymnaster i alderen 8 – 16 år og skal ses som et alternativ til DGI's landsdelshold

Ud over de to ugentlige træninger med Talentholdet i hhv. Hedensted og Flemming, er det en forudsætning, at gymnasten er tilmeldt et gymnastik/springhold i en lokal idrætsforening i området.

Intensivt program

De har netop taget hul på årets opvisninger, og det gør ingenting, at de næste mange weekender er afsat til formålet - tværtimod. Forrige weekend gik turen til BGI Akademiet og Flemming Efterskole, i lørdags var det DGI huset i Vejle, der fik glæde af Talentholdets opvisning, mens turen næste weekend blandt andet går til Daugård.

- Det er fedt at vise, det vi har brugt hele vinteren på at lære. De første par gange kan man godt være lidt nervøs, men efterhånden har vi prøvet det så mange gange, at vi tager det lidt mere stille og roligt. Det er også sjovt at se, hvad de andre store hold kan til opvisningerne, fortæller Ida Nielsen.

Hun sætter ligesom Anna Madsen pris på, at opvisningssæsonen trods alt er forholdsvis komprimeret.

- Det er jo ikke ligesom, hvis man går til fodbold og skal spille kamp hver weekend, men det er bare lige nogle uger, og så er det overstået igen, lyder det med et smil.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tip fra naturvejlederen: Skønsang i sommernatten og sjældne blomster

Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig-leder og politiker sætter dilemmaer op i Uldum

Annonce
Tørring Folkeblad

Lokalhistorisk forening tager på bustur rundt i sognets afkroge

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Hader du også mælkebøtter? Derfor venter kommunen med at klippe

Tørring Folkeblad

Tag med Kurt Willumsen på nattergaletur i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

48-årig med Tørring-rødder er ny professor i personlighedsforstyrrelser og psykoterapi

Tørring Folkeblad

Otte designstole stjålet fra virksomhed: Politiet efterlyser hvid varebil

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Tørring Folkeblad

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler omkring en million for at få projektet skudt over nettet

Tørring Folkeblad

Knud Aage og Margit kendte ikke en sjæl, da de flyttede til Tørring fra Thy: Halvandet år senere har de engageret sig i næsten 10 lokale foreninger

Annonce