Annonce
Tørring Folkeblad

Apotekerne tager ikke længere medicin retur

Man kan risikere lidt ekstra ventetid på apoteket den kommende tid, da personalet som noget nyt skal tjekke medicinen en ekstra gang for at undgå forfalsket medicin. Arkivfoto

Nye sikkerhedsregler fra EU betyder, at man ikke længere kan returnere ubrugt medicin og få pengene tilbage. Og nogle steder skal recepten indløses indenfor en uge.

Annonce

Apoteket: Medicinkunder får fremover en ekstra sikkerhed for, at de ikke får udleveret forfalsket medicin. Til gengæld er det slut med at kunne få pengene tilbage for ubrugt medicin - og recepten skal nogle steder indløses indenfor en uge.

Nye sikkerhedskrav fra EU betyder, at alle apoteker fra 9. februar skal tjekke pakker med lægemidler en ekstra gang for at undgå forfalsket medicin.

De nye krav gør, at lægemiddelpakningen kan se anderledes ud end tidligere. Og apotekerne skal foretage en særlig elektronisk kontrol af hver enkelt lægemiddelpakning, inden den udleveres.

Apotekerne tjekker pakkerne i en central database, som indeholder oplysninger om samtlige lægemiddelpakninger på markedet, og apoteket vil blive advaret, hvis kontrollen viser, at der kan være risiko for, at pakningen ikke er ægte. Apoteket må i så fald ikke udlevere den.

Annonce

Undgå at købe for meget medicin

De nye krav gør også, at apoteket under ingen omstændigheder må tage en læge-middelpakning retur, når den først har været udleveret.

Derfor opfordrer apotekerne allerede nu kunderne til at sikre sig, at de kun får ordineret medicin til den periode, de véd, de skal bruge den - og til at se efter, at det er den rigtige medicin, der er udskrevet af lægen.

Der sker også ændringer for afhentning af medicin på håndkøbsudsalg og medicinudleveringssteder. Hvis man vil have sin medicin udleveret her, skal man fremover hente den senest syv dage efter bestillingen på apoteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Solceller og grøn omstilling

Tørring Folkeblad

Julekoncert med Birthe Kjær

Annonce