Annonce
Tørring Folkeblad

Bagerier væltet bagover af fastelavnsbolle-hungrende kunder

Helle Lykke Andersen fra P.A. Brød i Hedensted langer rigtig mange fastelavnsboller over disken i øjeblikket. Foto: Elisabet D. Hyttel
Der bliver solgt fastelavnsboller som aldrig før hos de lokale bagere. Vi har brug for noget at hygge os med her i corona-tiden, lyder en del af forklaringen.

Hedensted/Løsning/Tørring: Vinteren 2021 står i fastelavnsbollens tegn. I hvert fald hvis du spørger de danske bagermestre.

Her bliver der ifølge brancheorganisationen langet fastelavnsboller over disken i et tempo, så man skulle tro, det var fastelavnssøndag hver dag, og billedet er det samme hos de lokale bagere.

- Vi har solgt rigtig mange fastelavnsboller i år, 80-100 stykker om dagen. Jeg tror, folk har brug for lidt ekstra at hygge sig med her i coronatiden, siger Birgit Søndergaard, der er butikschef i bagerforretningen P.A. Andersen og Sønner i Hedensted, hvor der hver dag er fem forskellige fastelavnsboller at vælge imellem.

Annonce

Håndbold og sociale medier

Hos Bagergaarden i Tørring har man også travlt. Her er det især fastelavnsbollerne med fløde, der er populære i år.

- Vi sælger flere fastelavnsboller, end vi plejer. Bare i dag har vi lavet 200, siger bagermester Karsten Balle, der mener, at den store fastelavnsbolle-lyst skyldes flere ting.

Helle Lykke Andersen fra P.A. Brød i Hedensted langer rigtig mange fastelavnsboller over disken i øjeblikket. Foto: Elisabet D. Hyttel

- Der har været meget fokus på fastelavnsboller på sociale medier i år. Influencere og kendte har vist masser af billeder af fastelavnsboller på fx instagram, og så får man jo selv lyst til at spise en, så det, tror jeg, er en del af forklaringen, siger Karsten Balle, der også mener, at coronakrisen giver os lyst til at trøstespise.

- Derudover er vi blevet godt hjulpet af Danmarks succes ved VM i håndbold, hvor kampene har været spillet på nogle gode tidspunkter. De dage, hvor Danmark har spillet, har vi haft ekstra gang i salget af fastelavnsboller, siger Karsten Balle.

Annonce

Alt udsolgt til finalekamp

Det har man også oplevet hos Den Lille Bager i Løsning. Her fortæller bagerfrue Vivi Due Christensen, at fastelavnsbollerne på finale-søndagen for halvanden uge siden blev revet væk.

- Vi måtte ret hurtigt melde alt udsolgt den dag, og det generelle billede er også, at vi sælger rigtigt mange fastelavnsboller i år. En halv gang mere, end vi plejer, tror jeg, og det kunne have været endnu mere, hvis vi ikke stod midt i en ombygning, siger Vivi Due Christensen.


I dag har vi allerede solgt 200 fastelavnsboller med fløde, og klokken er kun lige 13.

Vivi Due Christensen


Sæsonen for fastelavnsboller går i gang efter nytår eller midt januar og slutter med den store finale på fastelavnssøndag 14. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce