Annonce
Tørring Folkeblad

Baghaver er et godt valg til en jordbunden ferie

Kim Strøiet morgenen efter sin første overnatning i en baghave efter et koncept, som bygger 100 procent på frivillighed fra ejerne af baghaverne. Han var ovenud tilfreds med forholdene. Foto: Børge Larsen
Kim Strøiet holder ferie ved at cykle fra Vejle til Skagen. Turen er delt op i fem etaper og efter første dags strabadser overnattede han i Rikke og Kristian Juuls baghave nær Gudenåens udspring.
Annonce

Kollemorten: For Kim Strøiet er en ferie ikke forbundet med et fly sydpå til varme himmelstrøg og all inclusive armbånd om håndleddet blandt masser af andre mennesker.

- Det siger mig ingenting. For mig er ferie noget med at komme helt ned på jorden og helst i selskab med så få som muligt, gerne med mig selv som rejseledsager. Jeg har masser af tætte kontakter via mit arbejdsliv, siger Kim Strøiet.

Vi møder ham ved ottetiden mandag morgen på en bænk i en have uden for alfarvej mellem Kollemorten og Vonge. Her har han overnattet i sit medbragte telt på græsplænen hos Rikke og Kristian Juul. Telt er sammen med adskillige andre kilogram udstyr placeret på en cykel, som efter planen skal bringe ham til Skagen på fredag.

- Jeg har aldrig prøvet den type ferie før, så det kan jeg sikkert godt finde ud af. Men jeg har prøvet andre typer af det, vi kan kalde lavprisferie. Men det er ikke prisen, der er afgørende for mig. Det er mere det med at komme helt ned i tempo, komme væk fra fra hverdagen og komme mere i kontakt med mig selv og naturen, siger Kim Strøiet.

Principperne bag "brug min baghave"

  • Gæstfrihed – Uden forpligtelser
  • Et landsdækkende netværk, af flinke folk der frivilligt åbner deres baghaver, for rejsende som mangler et sted at overnatte.
  • Netværket er 100 % baseret på gæstfrihed, næstekærlighed og frivillighed. Der er ingen krav til faciliteter. Det eneste man som gæst, kan forvente er et stykke græs. Resten er bonus.
  • Overnatningen skal være 100 % gratis. Et symbolsk beløb for eventuelt bad, brænde er ok. Det eneste gæsten efterlader er sit fodspor og et smil.
  • Kontakt altid haveejer inden du slår teltet og fødderne op i baghaven. Det er op til den enkelte haveejer, hvem, hvad og hvornår, baghaven er åben for gæster. Der kan være mange grunde til den enkeltes valg. Det skal altid respekteres, respektfuldt.
Annonce

To lange - to korte

Så da ferien skulle planlægges havde han på forhånd reduceret mulighederne til to ting: Caminoen i Nordspanien på gå-ben. Eller Skagen på cykle-ben.

Han lyttede til sine knæ, og de sagde Skagen. Der er han nu på vej op og inden vi sætter os til at og snakke sammen over en kop "klokken otte formiddagskaffe" med ejerne af baghaven, Rikke og Kristian Juul, var han i færd med at studere næste etape på sin egen Tour de Jylland".

Han har købt kortsættet "På Hærvejen - En guide til vandrere og cyklister", og den har han i det store hele tænkt sig at følge. Derfor er han kommet over natterastepladsen ved Kollemorten. Og etapen i dag skulle gerne bringe ham nord for Viborg.

- Jeg regner med at tage to længere etaper de næste to dage og så nogle lidt kortere de næste to, så jeg ender ved Skagen på fredag. Men lad os nu se, hvor godt det går, lyder det fra Kim Strøiet.

Han har ikke trænet målrettet frem mod turens strabadser, men er dog fortrøstningsfuld med hensyn til at nå Skagen og retur.

Annonce

Ned på jorden igen

Han regner med at skulle overnatte i baghaver hele turen igennem. Han faldt lidt tilfældigt over konceptet og blev straks begejstret for idéen.

- Det er lige sådan noget, der tiltaler mig. Jeg får lov at slå mit telt op hos mennesker, jeg ikke kender. Er de hjemme som her, kommer jeg til at møde mennesker, jeg sandsynligvis ellers aldrig ville have mødt og det er for mig noget af det meste spændende ved at rejse hjemmefra: At møde andre mennesker og så oven i købet på deres hjemmebane, siger Kim Strøiet.

Han har fundet frem til Rikke og Kristian Juul via hjemmesiden: www.brug.min.baghave.dk. Her kan mennesker, der godt vil lade andre bruge deres have til at slå et telt op for en enkelt nat, tilmelde sig. Folk, der er på tur rundt i landet som Kim Strøiet, kan så finde et sted at overnatte, som passer ind i deres planer.

- Det er jo genialt. Og jeg tror, det er til glæde for begge parter, siger Kim Strøiet.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce