Annonce
Tørring Folkeblad

Bedre hjælp til både unge og ældre

Birgit Jakobsen KD Hedensted

Læserbrev: Efter utallige møder for at få budgettet for 2021 bakset på plads, endte det med at blive godkendt af det mindst mulige flertal - desværre. Der er ellers brug for alle gode kræfter til at tage ansvar for kommunens økonomi fremadrettet, da der er mørke skyer forude.

I Kristendemokraterne vil vi gerne fremhæve vigtige emner i budgettet, som vi er særligt glade for. KD har i første omgang fået afsat en million kr. til gratis og anonym psykologhjælp for unge mellem 13-25 år ved privatpraktiserende udøvere. Formålet er at sikre de unges trivsel i en hverdag med skolegang, uddannelse og job.

Desuden er vi også tilfredse med, at vi fik afsat flere penge til flere ældre, til demensdaghjem og til flere hænder i ældreplejen - samt den nødvendige hjælp til handicap, psykiatri og til udsatte børn/familier.

I KD er vi optaget af borgernes valgfrihed. Derfor blev det også indskrevet i budgetaftalen, at byrådet vil understøtte oprettelse af friplejehjem.

Desuden er det vigtigt med et vækst- og udviklingsorienteret budget. Vi har som kommune gennem en årrække udviklet området omkring E45. På samme måde skal vi udnytte det vækstpotentiale, der er langs med Herning-motorvejen fra Lindved til Tørring ift. erhvervsgrunde og bosætning. KD er meget tilfreds med, at det også nu er indskrevet i aftalen, og at byrådet positivt vil se den vej, for det er noget, som vil gavne kommunen som helhed.

På anlægssiden skal nævnes bedre handicapadgang ved vores strande, ekstra penge til øget trafiksikkerhed, fortove og cykelstier.

Apropos de mørke skyer forude: Som følge af ny udligningsreform skal vi drive kommune for 30 mill. kr. mindre hvert år. Samtidig får vi flere ældre, da vi i dag lever længere end tidligere, og siden 2011 er børnetallet faldet med 25 pct. - fra 6000 til 4500 børn.

Det kræver en større omstilling af skoleområdet i de kommende år, jævnfør skoleanalysen. Derfor afsættes yderligere 10 million kr. i 2021 til styrkelse af folkeskolen for at sikre en bedre kvalitet, så vi kan leve op til vores nye skolepolitik.

I KD mener vi, det må være rimeligt, når vi nu skal prioritere, at pengene følger borgerne. Derfor bør der være flere ressourcer til flere ældre og færre ressourcer til færre børn. Desuden er vi i KD generelt optaget af forebyggende indsatser, da det vil være en win-win for både borgerne og økonomien på den lange bane.


I KD mener vi, det må være rimeligt, når vi nu skal prioritere, at pengene følger borgerne.

Birgit Jakobsen KD
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce