Annonce
Tørring Folkeblad

Biblioteker vil give mere kultur til seniorer

Én af de fem kulturcaféer vil foregå på Hjortsvang Museum, hvor, der vil blive fortalt egnshistorier. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hedensted Bibliotekerne ønsker at gøre noget for seniorer, der har følt sig ensomme og isolerede under coronakrisen. Derfor laves blandt andet fem kulturcaféer i Tørring og omegn.
Annonce

Tørring/Hedensted:  Dette efterår har Hedensted Bibliotekerne fået mulighed for at lave to større kulturforløb for seniorer.

Første forløb er en del af det landsdækkende projekt ”Hold hjernen frisk”, som henvender sig til alle over 60 år. Startskuddet på forløbet lyder tirsdag 1. september. Holdet er for længst fuldt booket, men der er mulighed for at skrive sig på venteliste.

Derimod er der stadig ledige pladser på det andet forløb "Kulturcaféer 70+", der begynder 17. september og som foregår i Tørring og omegn.

"Kulturcaféer 70+” henvender sig til de mange seniorer, der under coronaen har været isolerede eller følt sig ensomme, og derfor vil bibliotekerne også sørge for transport til caféerne, til dem, der har brug for det, lyder det i en pressemeddelelse fra Hedensted Bibliotekerne.

- Vi ønsker, at kulturcaféerne skaber et aktivt, trygt og sjovt samvær for alle vores deltagere. Flere undersøgelser viser, at kulturen og litteraturen er en vigtig faktor i forhold til den mentale sundhed – og jeg er ikke i tvivl om at deltagerne vil få noget positivt ud af vores kulturcaféer, fortæller leder af Hedensted Bibliotekerne Thomas Ry Andersen

De fem kulturcaféer vil alle begynde med lidt fællessang og slutte af med en hyggelig frokost. Hver gang er der et nyt emne på tapetet - f.eks. kreativ workshop hos keramiker Helene Thing i Hammer og egnsfortællinger på Hjortsvang Museum.

Man kan læse mere om forløbene på www.hedenstedbib.dk

- Vi har fået økonomisk støtte til begge forløb af Slots- og Kulturstyrelsen. Det har gjort det muligt for os - i samarbejde med andre aktører i kommunen - at lave nogle helt fantastiske og spændende kulturtilbud til kommunens seniorer, konstaterer Thomas Ry Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 37

Tørring Folkeblad

Mediegrafiker fik bronze

Annonce