Annonce
Tørring Folkeblad

Bibliotekerne gør klar til genåbning

Hedensted Bibliotekerne glæder sig til at byde borgerne velkommen igen 18. maj, hvor det igen bliver muligt at gå ind på kommunens biblioteker og låne en bog. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hedensted Bibliotekerne glæder sig til at kunne åbne dørene for kommunens borgere mandag 18. maj i forbindelse med fase to af genåbningen af Danmark. Biblioteksleder Thomas Ry Andersen fortæller, at det dermed igen bliver muligt for borgerne selv at gå ind på hylderne og finde en bog eller aflevere materialer.
Annonce

Hedensted: Fra og med 18. maj bliver det igen muligt rent fysisk at gå ind på kommunens biblioteker og låne en bog eller andre materialer. Det har ikke været en mulighed i to måneder efterhånden i forbindelse med coronanedlukningen, men nu sker det som et led i fase to af genåbningen af Danmark. Lederen af Hedensted Biblioteker, Thomas Ry Andersen, fortæller, at man er helt klar til at tage imod borgerne, selv om det stadig halter lidt med nogle enkelte retningslinier fra myndighedernes side.

- Vi hejser bestemt flaget, når vi får lov til at åbne for borgerne. Det er noget, vi har glædet os til længe, siger han.

Han fortæller videre, at det fra den 18. maj igen bliver muligt at gå ind på biblioteket og finde en bog eller andre materialer på bibliotekernes hylder. Det bliver også muligt selv at aflevere materialer ved de dertil indrettede maskiner. Dog bliver det ikke muligt at tage ophold på biblioteket.

- Ja, vi må desværre skuffe vores mange avislæsere og IT-brugere. Denne åbning gælder kun det at gå ind på biblioteket, finde det man søger, og så forlade os igen. Dog vil det være muligt at spørge om hjælp hos bibliotekarerne. Ved skrankerne vil der være sat afskærmning op af hensyn til både borgerne og personalets sikkerhed, ligesom der vil afstandsopmærkning og håndsprit forskellige steder, siger Thomas Ry Andersen, der dog mangler at få nogle svar fra myndighederne.

- Det gælder eksempelvis, hvor mange vi må lukke ind ad gangen sat overfor, hvor mange ansatte, der må være på arbejde ad gangen. Og hvad med de 72 timers karantæne vedrørende afleverede materialer. Det svæver altsammen lidt i det uvisse, men jeg regner da med, at der kommer styr på det en af de nærmeste dage, siger Thomas Ry Andersen.

Siden lørdag 2. maj har man som en nødløsning - fordi bibliotekerne havde henved 17.000 materialer ude i cirkulation - kunnet aflevere materialer på en sundhedsmæssig forsvarlig måde i hhv. Hedensted, Juelsminde, Tørring, Uldum og Hornsyld på udvalgte datoer.

- Vi fortsætter på bibliotekerne med disse afleveringsløsninger indtil 18. maj, siger Thomas Ry Andersen.

I Hedensted og Juelsminde kan man aflevere materialer i vindfanget mandag til fredag kl. 10-16. Der vil være nogle kasser, som man skal lægge materialerne i. Der vil være håndsprit tilgængeligt, og man opfordres til, at kun én person afleverer ad gangen.

Genåbningsplanen

Sådan ser genåbningsplanen for Danmark ud pt. Genåbningen sker under en række - for de fleste endnu uspecificerede - retningslinjer.

11. maj: Storcentre, udendørs idræt- og foreningsliv, professionel idræt, zoologiske haver for billister

18. maj: Restauranter og caféer, de store skoleklasser, efterskoler, erhvervsuddannelser, FGU m.m., biblioteker, kirker og trossamfund

8. juni (fase 3): Museer, forlystelser, biografer mv, indendørs idræts- og foreningsliv, sommeraktiviteter for børn og unge, højskoler, voksenuddannelse, udvalgte offentlige arbejdspladser. Forsamlingsforbuddet hæves evt. til mellem 30-50 personer.

August (fase 4): Alle øvrige uddannelser, diskoteker, spillesteder mv., fitnesscentre, svømmehaller, bade- og legelande.

Annonce

Aflevering ude i det fri

I Tørring, Uldum og Hornsyld foregår afleveringen ude i det fri foran bibliotekerne på udvalgte ugedage. I Tørring er det ved Gudenåcentret på mandage. I Hornsyld sker det på tirsdage, mens onsdage er dagene, hvor borgerne i Uldum og omegn kan aflevere materialer.

Her er det vognmand Brian Dagø fra BD Universalservice, der står for løsningen. Fælles for alle de afleverede materialer er, at de kommer i karantæne i 72 timer, før de hives op af kasserne. Sådan som reglerne er lige nu.

- Kan man ikke aflevere på nogle af disse tidspunkter, så er det helt ok. Vi udskriver stadig ikke bøder i perioden, siger Thomas Ry Andersen.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce